Over de studie

Over de studie

Tijdens RSM’s driejarige bachelor Bedrijfskunde leer je hoe organisaties functioneren. Je ontwikkelt academische kennis en vaardigheden om je verder te ontwikkelen als ondernemer, manager of adviseur. Je leert zaken te benaderen vanuit verschillende invalshoeken en neemt de managements-, sociale en psychologische aspecten van de bedrijfsvoering mee in je beslissingen en aanbevelingen.

Unieke leiderschapsvaardigheden

Je wordt bij RSM intellectueel uitgedaagd en krijgt tijdens het studieprogramma veel kansen om jouw leiderschapstalenten te ontwikkelen om een unieke leider te worden. RSM’s cultuur is typisch Rotterdams: handen uit de mouwen, en aan het werk. De onderwijskwaliteit ligt hoog, en is gebaseerd op actuele wetenschappelijke theorieën. Je leert analytisch denken en managementproblemen kritisch te bekijken door onderzoek, presentaties, e-learning, samenwerken en projectmanagement.

Internationaal perspectief

Bedrijfskunde en management hebben een internationale oriëntatie, net als RSM’s karakter en locatie. Enkele colleges worden in het Engels gegeven door buitenlandse docenten of managers van internationale organisaties en je gebruikt veel Engelstalige literatuur. Je komt de internationale zakenwereld ook tegen tijdens projecten bij multinationals. RSM biedt ook de Engelstalige BSc in International Business Administration.

Samenwerking met bedrijven

Tijdens je bachelor duik je vaak het bedrijfsleven in bij het maken van cases, onderzoeksopdrachten en als je je strategisch bedrijfsplan schrijft. Hier in de havenstad Rotterdam vind je hoofdkantoren van multinationals zoals Shell en Unilever, en ook veel midden- en kleinbedrijven. Er is veel innovatie in ICT, logistiek, media en andere sectoren. Dit betekent voor jou veel mogelijkheden voor bedrijfsprojecten, een stage en werkgelegenheid.

Na je bachelor

De studie is een flinke uitdaging, maar met je wetenschappelijke graad van Bachelor of Science in Business Administration (BScBA) kun je na je bachelor allerlei kanten op. Het is de start van jouw glansrijke business carrière.

Wil je meer weten over de opleiding?

Download de brochure, bekijk de praktische informatie, of de veelgestelde vragen voor meer informatie.