Alumnibijeenkomsten

Alumnibijeenkomsten

RSM Alumni College 'Leiderschap in Ethiek'

Prof. Muel Kaptein
Woensdag 26 oktober 2016

Ondernemers hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom wordt er ook op hen gelet. Incidenten en missers worden in de media vaak uitvergroot. Ook daarom is het voor bedrijven en ondernemers van groot belang dat ze zich bewust zijn van hun motieven, keuzes en handelwijze en de gevolgen daarvan voor mens en planeet. Het goede doen met de goede redenen. Dat is waar ethiek over gaat. Het raakt aan de waarden waar een bedrijf of persoon voor staat.

In dit alumni college zal Prof. Muel Kaptein (Professor Business Ethiek en Integriteitsmanagement bij de vakgroep Business-Society Management van de RSM en Partner bij KPMG) voorbeelden geven van de risico’s en dilemma’s die ondernemingen in de praktijk tegen komen. Ook krijgt u voorbeelden van leiders die werk van maken van ethiek en dat duidelijk maken in de manier waarop ze beslissen, spreken en zich gedragen.

In de bijeenkomst worden voorbeelden gegeven uit de managementpraktijk door een aantal alumni, hoe ze ethiek proactief hebben opgepakt.

Programma

18.00 uur Buffet
19.00 uur Welkom door PMB Alumni Commissie
                  College Prof. Muel Kaptein
20.30 uur Borrel

Locatie RSM, Bayle building (J-gebouw)

In 2016 organiseert het Parttime Master Bedrijfskunde-programma diverse colleges met docenten van RSM. Voor alumni die nieuwe kennis willen opdoen en het netwerk van RSM willen onderhouden, is dit een uitgelezen kans. RSM Parttime colleges zijn gratis toegankelijk voor alumni en deelnemers aan het programma.