Alumnibijeenkomsten

Alumnibijeenkomsten

RSM alumni college 9 maart 'Hoe manage je groei?'

Iedereen die een onderneming start, hoop dat deze succesvol zal zijn. Ondernemers werken er hard aan om te overleven en de eerste, soms moeilijke jaren, door te komen. Maar wat doe je als blijkt dat je op een goudmijn zit? Als de zaak commercieel gezien explodeert; als het verkoop-water je over de voeten loopt? Stoppen met verkopen is geen optie, maar op de oude voet doorgaan kan ook niet meer. We weten immers dat grote ondernemingen anders zijn dan kleine ondernemingen. Dat grote ondernemingen zich anders gedragen, anders reageren, anders geregeerd worden en een andere structuur hebben. En ander management hebben. Help! Is er nog wel plaats voor een ondernemer in een bedrijf dat snel van klein naar groot groeide. Hoe doe je dat? Hoe manage je groei?

In dit avond college werd het volgende besproken:

  • Hoe zorg je dat je bedrijf groeit
  • En wat doe je als je bedrijf sneller groeit dan verwacht?
  • Veranderen systemen, culturen, werkprocessen en leiderschap bij (snelle) groei?
  • Familiebedrijven en Groei 

De avond werd begeleid door Prof Justin Jansen, RSM’s Professor of Corporate Entrepreneurship, bij de vakgroep Strategisch Management en Entrepreneurship. Justin is ook als wetenschappelijk directeur verbonden aan het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). Meiny Prins, CEO van Priva en alumnus van het PMB (2000-2002) gaf een gastlezing. 

In 2016 organiseert het Parttime Master Bedrijfskunde-programma diverse colleges met docenten van RSM. Voor alumni die nieuwe kennis willen opdoen en het netwerk van RSM willen onderhouden, is dit een uitgelezen kans. RSM Parttime colleges zijn gratis toegankelijk voor alumni en deelnemers aan het programma.