Elsbeth Ophoff

Elsbeth Ophoff

Coach / Trainer 
Nieuwlaagje (coaching & training voor business & life) 

Elsbeth Ophoff

Waarom ben je bedrijfskunde gaan studeren?
"Ik ben zo gelukkig geweest dat ik deze master heb gewonnen met de verkiezing Lof Next Role Model 2012. Een fantastische prijs! Of ik het anders had aangedurfd, dat weet ik niet. Ik was net klaar met een opleiding teamcoaching en had besloten voorlopig niet meer te gaan studeren. Maar dat is dus anders gelopen. Bedrijfskunde is een studie die me aanspreekt vanwege de diversiteit aan vakken, vooral in het eerste jaar.”

Wat betekent de opleiding voor jou en je bedrijf?
"Veel, de opleiding heeft er absoluut aan bijgedragen dat ik in 2015 een nieuw bedrijf ga opstarten: Nieuwlaagje Schilderscollege, een schilderschool voor meiden tussen de 16 en 25 jaar. Op mijn school krijgen ze les in de basisprincipes van het schildersvak. Daarnaast krijgen ze begeleiding bij het opdoen van praktijkervaring. Barter (ruilen) zal in mijn business plan een belangrijke rol krijgen. Zo wil ik bijvoorbeeld geen vaste werkplek gaan huren, maar op locatie de ‘boel’ opknappen in ruil voor de tijdelijke werkplek. (landhuis, schoolgebouw, zorginstelling, kantoorpand etc etc). Maatschappelijk ondernemen met een heldere en praktische insteek. Door de studierichting NIE, ondernemerschap en innovatie, heb ik het duwtje in deze richting gekregen: inzicht en lef.”

Hoe heb je je studie met je baan kunnen combineren?

"Een goede vraag, want ik heb een eigen praktijk, ben alleenstaand en heb drie pubers thuis. Allereerst vind ik studeren leuk, ik doe graag nieuwe kennis op. Daarnaast denk ik dat de opbouw van het programma ervoor heeft gezorgd dat ik in een vast ritme kwam: studeren, colleges volgen, tentamens maken. Ik ben gelukkig redelijk gedisciplineerd en heb prioriteiten moeten stellen. Mijn weekenden staan al anderhalf jaar in het teken van studeren, momenteel werk ik aan mijn scriptie. Twee jaar is overzichtelijk, maar kijk er wel naar uit om Nieuwlaagje Schilderscollege op te starten. Dat “mag” ik van mezelf pas als mijn scriptie is afgerond, een goede motivatie om er tempo in te houden."

Wat is het leukst tot nu toe waar je op terug kunt kijken tijdens je studie?
"Het Internationale Project met als bestemming NY, daar wilde ik al jaren naartoe! De intensieve samenwerking met mijn project groep vond ik een ware beleving. Samen keihard werken in de studiezaal van 'New York University Stern School of Business' en daarna met elkaar ontspannen in de stad. Ik denk hier met veel plezier en heimwee aan terug".