Merieke Stevens

Merieke Stevens

Merieke Stevens

Associate Professor of Purchasing and Supply Management, RSM. Merieke is associate lid van ERIM, Ad Hoc Reviewer voor het Journal of Operations Management en faculteitslid van de Academy of Management.

“Mijn grootste interesse gaat uit naar inkoopmanagement en de strategische rol van Operations Management in bedrijfsvoering. Dat pas ik niet alleen toe in de auto-industrie maar ook in de gezondheidszorg. Ik vind het heel plezierig onderwijs te geven aan professionals uit de praktijk. Ze weten uitstekend hoe het in Supply Chain Management toegaat en het is boeiend met hen na te gaan hoe processen in organisaties beter en sneller kunnen. Actieve participatie van deelnemers tijdens mijn colleges maakt mijn onderzoek echt beter. Ik leer elk college wel weer iets nieuws.

Ik heb gestudeerd in London, Leiden, Amsterdam, Tokyo en Cambridge. Dat varieerde van International Betrekkingen, Culturele Antropologie, Japans, Economie en uiteindelijke Operations Management. Je kunt wel zeggen dat ik een brede interesse heb. Als Postgraduate Research Student aan de Economie Faculteit van de University of Tokyo hield ik mij veel bezig met Lean. 

Mijn PhD in Operations Management behaalde ik aan de University of Cambridge, Judge Business School. Daar onderzocht ik de integratie van de inkoopafdelingen van Nissan en Renault. De formele en informele coördinatie tussen deze ondernemingen en hun toeleveranciers interesseerde mij en de studie gaf me veel inzicht in de praktijk van Supply Chain Management. Sinds 2011 ben ik verbonden aan RSM. Daarnaast ben ik visiting bij de faculty van The Wharton School en de University of Tokyo.