René Olie

René Olie

Rene Olie

René Olie is Associate Professor of Strategic and International Management aan de Department of Strategic Management and Entrepreneurship, RSM.

“Ik vind het leuk om met veel onderwerpen bezig te zijn. Zo onderzoek ik nu de rol van board of directors in joint-ventures. Daarin wordt altijd wel een contract opgesteld waarbij vertrouwen een grote rol speelt. Maar ook een gezamenlijke board draagt bij aan succes. Wat is echter het effect van elk van deze componenten? En waarom hebben niet alle joint-venture een board of directors?

Af en toe adviseer ik (top)management teams en dan zie ik hoe men met elkaar omgaat. Door mijn onderzoek herken ik snel patronen in de besluitvorming. Het is waardevol te zien hoe onderzoeksthema’s zich in de (echte?) werkelijkheid voordoen. Onderzoek staat soms los van de praktijk en ik wil ervoor waken dat mij dat overkomt. In gesprekken met ondernemers merk ik hoe snel ze schakelen tussen een idee, de commerciële mogelijkheden en de noodzakelijke kosten. Strategie is soms een ‘risk free analysis’ en ondernemers leren mij in mijn eigen onderzoek de concrete resultaten en risico’s van strategische keuzes in het oog te houden.

Naast mijn onderzoek ben ik Academic Director van het CEMS-programma binnen RSM. CEMS is een wereldwijde alliantie van 27 scholen die een internationaal programma verzorgen voor een selecte groep van topstudenten.

Ik begon mijn studie Sociale en Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mijn promotie deed ik in Maastricht bij prof. Geert Hofstede. Daar bestudeerde ik de rol van cultuur in post-fusie integratieprocessen. Het was toen actueel over de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland te spreken, maar uiteindelijk bleken de kwaliteit van het management en de weerbaarheid van de organisatie veel meer gewicht in de schaal te leggen. Over de rol van cultuur in fusies was niet eerder geschreven en nog steeds ontmoet ik mensen die mij aanspreken op dit onderwerp. Leuk dat een artikel uit 1991 mensen ook nu nog aanspreekt.

Mijn psychologische achtergrond liet mij stilstaan bij strategische besluitvormingsprocessen. Vooral hoe besluitvorming in topmanagement van internationale ondernemingen plaatsvindt. Is het de CEO die de dienst uit maakt? Of zijn het de visie, ideeën en ervaringen van het team die de doorslag geven? Hoe werken ze samen? Samen met een collega in Amsterdam doe ik onderzoek naar Nederlandse dochterondernemingen van buitenlandse multinationals. We werken met data van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en kijken naar de prestaties, de mate van innovatie en samenwerking.

Deelnemers die na een dag werken genoeg energie hebben om nog college te volgen, verdienen respect. Ik vind het erg leuk om te doen en ik ben onder de indruk van hun motivatie en toewijding.
Iedereen die een scriptie wil schrijven over topmanagement, fusies & allianties of internationaal strategisch management kan gerust bij mij aankloppen. En als coördinator van het vak zorg ik ervoor dat mijn collega’s alle andere strategische onderwerpen adequaat begeleiden.”