IT business consultant met een focus op applicatieregie en IT demand management


Date:

Wednesday, 11 September 2019

Department:

Information Management & Consultancy (IMC)

Contact Details:

Stuur jouw sollicitatie en vragen over deze positie naar Jeroen Melein via jmelein@rsm.nl

Deadline:
Tuesday, 1 October 2019

Word je warm van informatiesystemen en IT oplossingen? Wil je wezenlijk bijdragen aan een goede zaak? Word dan een onderdeel van ons demand team en help bij het bouwen van onze business school. Verbeter jouw eigen vaardigheden en kennis bij de een van de beste universiteiten van Europa. Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) zoekt een IT business consultant met een focus op applicatieregie en IT demand management. 

Als onderdeel van de afdeling Information Management & Consultancy (IMC), werkt het IT demand team nauw samen met andere afdelingen en is verantwoordelijk voor het gebruiksbeheer, onderdelen van functionaliteitenbeheer en sturende processen op informatiemanagement en IT gebied. Het team adviseert over het gebruik en verbetering van informatiesystemen bij onderwijs-, onderzoeks- en bedrijfsprocessen, geeft ondersteuning bij trajecten voor invoering van systemen en regelt het beheer van deze systemen. Pro-activiteit en regie zijn daarbij sleutelfactoren.

Onze perfecte match …

Je bent een proactieve en communicatieve adviseur met leidinggevende ervaring om ons team te versterken. Je past in het team wanneer je ervan houdt om behoeftes van zowel onderzoekers, docenten en bedrijfsvoerders te achterhalen en hiervoor de best mogelijke oplossing te realiseren, of dit nou een procesverbetering, systeemaanpassing of een nieuwe applicatie is. Je vindt het leuk om te presenteren en begeleiden, of dit nou een gebruikerstraining is of een demo van een applicatie.

Je werkdag …

Je reist naar de campus per fiets of OV en pakt je laptop. Als teamlid bespreek je de vorige dag, je doelen voor vandaag en wat iedereen nodig heeft om alles voor elkaar te krijgen.

Je hebt deze ochtend een brown paper sessie georganiseerd met de marketingafdeling om goed in beeld te krijgen wat de specifieke waarde is voor de nieuwe functionaliteiten van een applicatieaanvraag. Daarna lunch je samen met je team.

In de middag werk je de resultaten uit en verstuur je een verbetervoorstel naar de manager voor wie je de sessie hebt georganiseerd. Daarna maak je nog een ronde langs een aantal wetenschappelijke afdelingen, omdat je gezien hebt dat ze een aantal functionaliteiten van een nieuwe applicatie niet gebruiken. Je zoekt uit en initieert de juiste verbetering.

Met een voldaan gevoel ga je het einde van de dag samen met een collega nog even squashen of een rondje boksen in het Erasmus Sport Center of borrel je met je collega’s ergens op de campus.

Onze eisen …

  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels op zakelijk niveau (CEFR C1)
  • Hbo-/wo-niveau van denken en doen
  • Ervaring met het beheren van informatiesystemen
  • Ervaring met het verbeteren van bedrijfsprocessen
  • Ervaring met het opstellen van eisen aan IT oplossingen
  • Ervaring met hoger onderwijs is een pré
  • Een innovatieve en agile mindset
  • Kennis van en ervaring met BiSL is een pré

We bieden …

De arbeidsvoorwaarden van Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit betekent: een competitief salaris (CAO NU schaal 11-12), gebaseerd op vaardigheden en ervaring, een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Je hebt ook recht op 29 vakantiedagen en 12 adv-dagen (gebaseerd op een 40-urige werkweek), verplichte training en persoonlijke ontwikkeling en toegang tot relevante conferenties.

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) behoort tot de top 10 van Europese business schools. RSM richt zich op het ontwikkelen van zakelijke leiders met een internationale carrière die voor positieve verandering kunnen zorgen en zich op een innovatieve manier inzetten voor een duurzame toekomst. RSM biedt een breed scala aan bachelor, master, MBA, PhD en executive programma’s waarin studenten zich kunnen ontwikkelen tot kritische, creatieve, betrokken en samenwerkende denkers en doeners. RSM is gevestigd in de internationale havenstad Rotterdam, een bruisend knooppunt van bedrijven, logistiek en handel. www.rsm.nl