• Position

  IT Service Engineer

 • Visible since

  Thursday, 8 December 2022

 • Department

  RDIS

 • Contact details

  abree@rsm.nl.

Binnen RSM Digitalisation & Information Services (RDIS) van Rotterdam School of Management BV, Erasmus Universiteit (RSM), zijn wij op zoek naar een:

IT Service Engineer

Functieomschrijving

De afdeling RDIS van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is de primaire IT- en innovatiepartner, binnen de commerciële tak van RSM. Doel van de afdeling RDIS is om het primaire proces van de organisatie - onderwijs, en de vele ondersteunende functies, zoals marketing en sales - te versnellen met IT-voorzieningen en innovaties.

De afdeling RDIS binnen RSM BV is een relatief klein team van ongeveer 10 collega's. Het team is te typeren als klantgericht, ambitieus, informeel en samenwerkend.

De IT Service Engineer besteedt ca. 75 % van de tijd aan operationele activiteiten als teamlid van de IT Front Office en ca. 25 % van de tijd, in nauwe samenwerking met de Back Office aan 2e lijns Back Office ticketafhandeling naar de 1e lijn brengen door documenteren en mede instrueren van Student Assistenten.  

De IT Service Engineer werkt nauw samen met de IT Service Manager, IT Specialist, Applicatie Managers CRM, Business Consultants, Student Assistenten en ander personeel.

Op locatie werken is voor deze functie een must.

Je belangrijkste taken

 • Uitvoeren van eerste en tweedelijns werkzaamheden op een kennisintensieve IT Front Office en Back Office, samen met de IT Service Manager, IT Specialist en Student Assistenten.
 • Samenwerken met RSM IT collega's en business om een hoge kwaliteit support te leveren en te verbeteren aan medewerkers en studenten met betrekking tot business/onderwijs applicaties (Office365, Microsoft AD en Azure, werkplekbeheer, video-oplossingen voor hybride lesgeven, etc.) en apparatuur (laptops, mobiele telefoons, videoapparatuur).
 • Bijdrage leveren aan documenteren beheeractiviteiten en kennisoverdracht verzorgen naar Front Office en Student Assistenten.

Vereiste kwalificatie

Je komt voor deze functie in aanmerking als je:

 • Beschikt over een relevante kwalificatie op minimaal mbo-niveau 4 of bachelor niveau (hbo-diploma) in bedrijfsinformatica of vergelijkbaar
 • Beschikt over 2+ jaar ervaring in Front en Back Office rollen, waarbij je al hebt bewezen verantwoordelijkheid te nemen, zelfstandig analyses uit te voeren, oplossingen te implementeren en die te documenteren
 • Kennis van ITIL-beheer processen en ervaring met documenteren  
 • Ervaring hebt met het ondersteunen van apparatuur (laptops, mobiele telefoons, videoapparatuur)
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie (Nederlandse en Engelse taal) en communicatievaardigheden hebt.
 • Woonachtig bent in Nederland binnen een straal van maximaal 50 kilometer van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Bij voorkeur heb je ook:

 • Ervaring hebt met het uitvoeren van BackOffice activiteiten zoals beheer van Office365, MS AD, MS Azure, werkplekbeheer
 • Ervaring en technische kennis met ondersteuning van bedrijfsapplicaties
 • Ervaring met agile (zoals Kanban)
 • Ervaring met ICT security qua processen en tooling

Naast deze vakkennis zijn wij op zoek naar een zorgvuldige, klantvriendelijke collega die tot het uiterste gaat om dingen voor elkaar te krijgen.  Je bent een teamspeler, maar kan ook zelfstandig werken en blijft goed presteren wanneer de werkdruk wat hoger is dan normaal. Je neemt initiatief, maakt makkelijk contact met anderen en beschikt over de nodige sociale assertiviteit. 

Wat wij te bieden hebben

Wij bieden een ambitieuze, internationale en dynamische omgeving, waarin we concurreren met de top business schools in Europa. Je maakt deel uit van een hecht, innovatie gedreven team op een bruisende universiteitscampus. Jouw ambitie en persoonlijke drive worden zeer gewaardeerd.

Het salaris voor deze specifieke functie ligt tussen € 2.700 - € 3.400 bruto per maand op fulltime basis. Dit wordt bepaald aan de hand van je opleiding en werkervaring. Daarnaast heb je 25 vakantiedagen en 12 ADV-dagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband, reiskostenvergoeding als je op kantoor werkt en deelname aan onze collectieve pensioenregeling. Last but not least is dit een kans om te werken in een geweldige werkomgeving waar het bedrijfsleven en de academische wereld samenkomen.

Contact

Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met Albert de Bree, IT Director, Rotterdam School of Management BV, Erasmus Universiteit via abree@rsm.nl.