Studeren in Rotterdam

Studeren in Rotterdam

Erasmus campus

Je brengt hopelijk snel weer een groot deel van je studententijd door op de vernieuwde Woudestein campus, niet ver van het centrum van Rotterdam. Als RSM-student kun je gebruik maken van alle faciliteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en deelnemen aan alle sociale activiteiten. De campus is groot, groen en modern. Je vindt er onder andere:

  • de bibliotheek en het auditorium
  • het indrukwekkende sportcentrum van Erasmus Sport waar je goedkoop allerlei sporten kunt beoefenen, zoals squash, tennis, voetbal of fitness
  • winkeltjes, een food court, het Erasmus Paviljoen en natuurlijk de populaire bar In de Smitse
  • Career Centre en de International Office voor stages, carri√®remogelijkheden en international exchanges
  • evenementen van Studium Generale Erasmus (SG Erasmus), zoals lezingen, discussies, cursussen en podiumprogramma's op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur. Je kunt voor een studententarief ook cursussen volgen, van R&B zang tot beeldende kunst.

Op kamers

De meeste studenten hebben weinig moeite om een kamer te vinden in Rotterdam. Al lijkt het nu nog spannend, op kamers gaan in Rotterdam is een geweldige ervaring! Je woont vaak met leeftijdsgenoten in een huis, waarmee je samen kunt eten, studeren en uitgaan. Woningcorporatie Stadswonen kan je helpen en hanteert een voorrangsbeleid voor eerstejaars bachelorstudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De stad Rotterdam

Kies je voor RSM, dan kies je ook voor de dynamiek van Rotterdam: een jonge, internationale stad met een daadkrachtige mentaliteit en een rijk cultureel leven. Er zijn tal van sportevenementen, concerten en festivals, bijvoorbeeld het Zomercarnaval, de Wereldhavendagen en het Internationaal Filmfestival. De stad is wereldberoemd om zijn architectuur en kunst. Je vindt hier veel musea, galeries, filmhuizen, winkels, studentencafés, exotische eettentjes en gezellige bars. Kortom, er is van alles te doen in Rotterdam!

Studievereniging STAR

Studievereniging STAR is met 6.500 leden, onder wie meer dan 1.000 internationale studenten, de grootste studievereniging van Europa. Via STAR krijg je korting op boeken en evenementen en kun je meedoen aan sociale activiteiten. Je brengt je nieuwe kennis en theorie in de praktijk als je lid wordt van een commissie, en je komt in contact met het bedrijfsleven, bijvoorbeeld tijdens studiereizen, conferenties en lezingen. Tijdens de STAR Managementweek ontmoet je professionals van meer dan honderdtwintig bedrijven op campus. Studievereniging STAR organiseert ook de Erasmus Recruitment Days, waar bedrijven hun activiteiten presenteren, en workshops en interviews geven. Voor een bedrijfskundige is netwerken belangrijk.