Na je bachelor

Na je bachelor

Met je BScBA diploma van de beste business school in Nederland sta je aan het begin van een dynamische carrière. Er gaat een wereld voor je open, zoals:

Specialisatie tijdens een masteropleiding

In de masterfase* ga je je specialiseren op een deelgebied binnen bedrijfskunde, tijdens core courses, master electives en een afstudeerproject. RSM's Engelstalige masterprogramma's duren 12-18 maanden en geven je het recht op een MScBA titel.

Carrière

RSM brengt je al tijdens de opleiding direct in contact met het bedrijfsleven via gastcolleges, projecten en stages. Ons Career Centre heeft een job board en organiseert evenementen waarbij recruiters van multinationals je leren om succesvol te solliciteren. Met je BScBA of MScBA op zak vind je dus snel een uitdagende baan, bijvoorbeeld als marketing manager, personeelsmanager, beleggingsanalist, ondernemer, organisatieadviseur of logistiek manager in het (internationale) bedrijfsleven.

Ervaringen

Afgestudeerden van RSM passen de kennis die ze in Rotterdam hebben opgedaan dagelijks toe in hun carrière, of ze nu werken in de zakelijke dienstverlening, industrie of financiële sector.

Naam: Linda Boerman
Afstudeerjaar BSc Bedrijfskunde: 2007
Huidige functie: Senior consultant bij Deloitte

“Van kinds af aan vond ik het al interessant om te zien hoe bedrijven nu écht werken. Ik wilde mezelf ook breed en internationaal ontwikkelen. Tijdens de opleiding Bedrijfskunde leerde we een ondernemingsplan te schrijven voor een bestaande organisatie. Het was indrukwekkend dat je met de kennis die je na één jaar studie hebt opgedaan al direct interessante nieuwe inzichten kunt bieden. Ook alle mogelijkheden om mezelf tijdens en naast de studie te ontwikkelen hebben een blijvende indruk achtergelaten. Tijdens mijn exchange in de VS leerde ik nieuwe vakkennis, vond ik vrienden voor het leven en leerde ik op eigen benen staan. Als consultant geef ik nu dagelijks advies over verschillende vraagstukken. Bij RSM heb ik denkwijzen en methodes geleerd waarmee ik een organisatie kan doorgronden. Daar heb ik nu nog elke dag profijt van. Hierdoor ben ik in staat om mijn klanten zo goed mogelijk te helpen. Ik wil de komende jaren nog veel meer bedrijven van binnen en buiten leren kennen en samen met klanten ontdekken hoe we hun organisaties steeds weer kunnen verbeteren. Uiteindelijk hoop ik die ervaringen ook op een eigen bedrijfsidee toe te kunnen passen.”

Naam: Nicolas van Hasselt
Afstudeerjaar van BSc Bedrijfskunde: 2009
Huidige functie en bedrijf: Projectmanager kennis en innovatie bij KNGF Geleidehonden.

“Mijn favoriete vakken op de middelbare school waren economie, en management en organisatie. Tijdens Bedrijfskunde werd in het eerste college al de wetenschappelijke theorie gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk. Je leert tijdens Bedrijfskunde over alle aspecten van het bedrijfsleven. Daardoor ben ik op verschillende vlakken in te zetten. Dankzij de studie weet ik hoe ik de financiële gevolgen van een project kan beoordelen, waar je dit het beste in de organisatie kan onderbrengen, wat een slimme manier is om het te introduceren binnen het bedrijf, en hoe je een marketingstrategie moet opstellen. Ik was erg onder de indruk van een gastcollege van een reclamebureau over hoe een bekende campagne tot stand was gekomen. De opdrachtgever vond het eerst helemaal niets, maar het bureau heeft de directie uiteindelijk kunnen overtuigen. Het werd één van de meest succesvolle en vernieuwende campagne van dat moment. Ik leerde hoe belangrijk het is om iets goed over te kunnen brengen, en dat je ook niet zomaar op moet geven als je een goed idee hebt.”

Alumni

Je kunt voor altijd van kennis en ervaringen van andere afgestudeerden profiteren via RSM's alumninetwerk, bijvoorbeeld om je professionele en zakelijke netwerk te vergroten en gebruik te maken van lifelong learning.

* Er gelden aanvullende toelatingseisen voor alle masterprogramma's van RSM. Om te kunnen beginnen met een masterprogramma moeten studenten minstens een gewogen gemiddelde van 7,0 hebben gehaald over de vakken in het bachelorprogramma en aantonen dat ze Engels sufficiënt zijn. Er gelden extra toelatingseisen voor de masterprogramma's Finance & Investments Advanced en International Management-CEMS.