Add-on Track

Add-on Track

Wat is een Add-on Track?

Een Add-on Track is een extra jaar na B.3, wat jou de mogelijkheid geeft om verschillende combinaties van de keuzeopties van B.3 / trimester 7, zoals de exchange (altijd in B.3 / trimester 7), de minor en de stage te volgen. Je hoeft dus niet meer te kiezen voor een van de opties, je kunt het allemaal doen! Daarnaast kun je variëren in de lengte en het aantal EC van je stage, of zelfs twee stages afronden. Na het succesvol voltooien van een Add-on Track ontvang je hiervoor een apart certificaat naast je reguliere bachelor diploma.

Wat zijn de toelatingseisen?

Om een Add-on Track te kunnen doen in collegejaar 2020-2021 dien je op 14 augustus 2020 (na de herkansingen van collegejaar 2019-2020) te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • B.1 afgerond
  • B.2 afgerond (eventueel m.u.v. 1 vak)
  • B.3 minimaal 45 EC behaald, inclusief BKBBTH Research Training & Bachelor Scriptie


Hoe stel ik een Add-on Track samen?

Je kan zelf de onderdelen en samenstelling van een Add-on Track kiezen, rekening houdend met de volgende vereisten:

  • Een Add-on Track moet uit minimaal 60 EC bestaan. Samen met trimester 7 (minimaal 20 EC) moet je op 80 EC komen.
  • Een Add-on Track + trimester 7 bestaat uit minimaal 2 van de volgende 3 componenten: minor, stage en exchange.
  • Een exchange (20 EC) kan alleen plaatsvinden in trimester 7, B.3.
  • Je kan maximaal 30 EC aan minoren doen (= maximaal twee minoren a 15 EC of 1 minor a 30 EC) doen. Let op: het is niet mogelijk om tegelijkertijd twee minoren a 15 EC te doen)
  • Indien je kiest voor een stage, dan kan je een stage (a 15, 20 of 30 EC) of (maximaal) twee stages (a 15 of 20 EC) doen.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

Hoe meld ik me aan voor een Add-on Track en wat is de deadline?

Er is sprake van een dubbele aanmeldingsprocedure:

  • Je dient de reguliere procedure te volgen voor het aanmelden voor een minor en voor de stage. Anders dan bij het volgen van keuzevakken in een examenprogramma, is er voor het volgen van keuzevakken t.b.v. een Add-on Track naast toestemming van de faculteit/universiteit in kwestie, goedgekeuring van RSM BSc Programma Management nodig. Ben je van plan keuzevakken te volgen? Neem deze dan op in jouw plan (zie onder), dan worden ze bij de aanmelding beoordeeld.
  • Daarnaast dien je voor 1 mei 2020 het registratieformulier voor een Add-on Track te voltooien. Bij de registratie moet je een voorstel van jouw plan insturen samen met jouw studievoortgangsoverzicht. Uiterlijk 14 augustus 2020 (na de herkansingen) zullen we vaststellen of je aan de toelatingseisen voldoet.


Waar kan ik meer informatie vinden?

Op dit moment loopt de Add-on Track nog in een pilot fase. De inhoud en voorwaarden voor de Add-on Track zijn onderhevig aan wijzigingen. 

Voor algemene vragen kun je contact opnemen met BSc Programme Management (bsc.pm@rsm.nl).

Voor meer informatie over stages, zie de stage handleiding. Voor vragen over de stage(s) tijdens een Add-on Track kun je contact opnemen met RSM Career Centre.

Voor vragen over de minor kun je terecht op de minor website.

Indien je hulp nodig hebt met je studieplan of keuzes, kun je een afspraak maken met een van de studieadviseurs.