Informatie voor ouders

We zijn ons ervan bewust dat de overgang naar universitair onderwijs een grote stap is voor zowel jongvolwassenen als hun ouders. Daarom hebben we nuttige informatie verzameld over RSM’s internationale reputatie, de waarde van International Business Administration (IBA) studeren bij RSM en over het leven in Nederland. Zo hopen we uw dochter of zoon te helpen de juiste studiekeuze te maken.

Als u andere vragen heeft, kunt u ons contactformulier invullen. We helpen u graag verder. 

RSM's Internationale Reputatie

  • RSM is een toonaangevende internationale business school; in 2019 stond RSM op plaats 12 in de Financial Times Ranking van Europese business scholen.
  • RSM heeft een gerenommeerd partnernetwerk van meer dan 100 business scholen - en universiteiten wereldwijd. Bekijk hier het volledige overzicht.
  • RSM is de business faculteit van de prestigieuze Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR is opgericht in 1913 en staat vandaag de dag op nummer 69 in de wereldwijde rankings en nummer 30 op het gebied van Business en Economics in the Times Higher Education World University Rankings.

Waarom IBA studeren bij RSM?

 • IBA is een 3-jarig Bachelor of Science programma dat volledig wordt gedoceerd in het Engels. Door de onderzoeksgerichte benadering biedt het een gedegen theoretische achtergrond, terwijl er ook voldoende aandacht is voor de ontwikkeling van praktische vaardigheden. Dit studieprogramma stoomt uw zoon of dochter klaar voor een carrière in de internationale bedrijfswereld, omdat het verschillende functionele gebieden van bedrijfskunde omvat; zoals sales, operations management, marketing, finance, strategic management, sustainability en ICT. Raadpleeg het curriculum voor meer informatie. 
 • RSM biedt een zeer internationale omgeving met 65% internationale studenten uit meer dan 80 landen.
 • RSM is een door de overheid gefinancierde onderwijsinstelling en daarom hoeven studenten met een EU/EEA nationaliteit enkel het wettelijk collegegeldtarief te betalen van €2.168,- in 2021-2022. Het IBA instellingstarief voor non-EU/EEA studenten bedraagt €9.600,- in 2021-2022. Let op: deze bedragen kunnen wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. RSM biedt een beperkt aantal beurzen voor zowel EU/EEA als niet-EU/EEA studenten waar uw zoon of dochter mogelijk voor in aanmerking komt. Zie het overzicht met alle scholarships.
  • 89.6% van de studenten vindt een baan binnen 6 maanden na afstuderen van IBA en een RSM masterprogramma
  • € 41.146 is het gemiddelde startsalaris op jaarbasis voor EU/EEA studenten
  • 69.6% van de afgestudeerden uit niet-EEA landen is werkzaam in Nederland
 • RSM heeft haar eigen toegewijde Career Services centrum dat gepersonaliseerd carrière advies aanbiedt en workshops geeft over bijvoorbeeld het maken van een CV en motivatiebrief en over netwerken met bedrijven wereldwijd. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden na afstuderen.

RSM’s mogelijkheden na afstuderen

RSM’s mogelijkheden na afstuderen RSM heeft haar eigen toegewijde Career Services centrum dat gepersonaliseerd carrière advies aanbiedt en workshops geeft over bijvoorbeeld het maken van een CV en motivatiebrief en over netwerken met bedrijven wereldwijd. Lees hier meer over de mogelijkheden na afstuderen.