Startup scout

 • Reference: I-18-54228
 • Type: Internship
 • Organisation: KPN
 • Location: Rotterdam, Netherlands
 • Start date: As soon as possible
 • Duration: 4 - 6 months

Description

Jij zet KPN New Business op de radar van Tech Startups! 

Hoe? Middels events en online scouting vind je de best passende Startups voor KPN. Deze startups vergelijk je met potentiele concurrenten en daarna introduceer jij ze bij de business. Daarnaast regel je samen met het team geregeld events waar we deze Startups live ontmoeten. 

Waarom? KPN gelooft in open Innovatie. De ontwikkelingen gaan snel en om meer, sneller en betere waarde aan onze klanten te bieden, innoveren we graag samen met Startups. 

Waar? Vanaf de Kop van Zuid met uitzicht op de skyline van Rotterdam. 

Met wie? Samen met een energiek Liaison team! 

Werk mee aan de nieuwe mogelijkheden. Deze stageplek is uniek, omdat je op deze plek vanuit een professionele Corporate volledig  betrokken bent bij de Startup en Innovatie scene. Vanuit je rol ben je in contact met verschillende afdelingen, om zo te begrijpen waar startups waarde kunnen leveren voor KPN. Kortom, een mooie plek vol energie, maar ook 1 waarna je de keuze voor je next step beter kunt maken. 

Als stagiair bij New Business zorg jij ervoor dat KPN bekend wordt bij Nederlandse en Noord-Europese tech ecosystemen. Om te weten waar de relevante ontwikkelingen zitten, is het jouw taak  de laatste ontwikkelingen van Startups bij te houden en te monitoren. Deze verantwoordelijkheid houdt mede in dat jij de PR werkzaamheden verzorgt door het creëren en onderhouden van de website, het opzetten van een newsletter, blogs en het onderhouden van sociale media.   

Om te zorgen dat KPN New Business op de radar komt bij de doelgroep die wij willen, organiseer je diverse events voor en met Startups en andere innovatieve partijen als accelerators (Rockstart, Startupbootcamp), incubators (Erasmus Center for Entrepreneurship, Yes!Delft), en andere innovatieve Corporates. Denk hierbij aan het ieder kwartaal opzetten van ons Startup Event waar in totaal meer dan 350 Startups, Fundmanagers, Corporates en KPN-ers op af komen. Maar ook de business challenges waarbij we samen met KPN Business Owners zoeken naar innovatieve partijen. 

Verder ondersteun jij het intake & assessment proces. Dit betekent dat jij de status aanvragen bijhoudt, de markt onderzoekt op alternatieven en klantvraag bij specifieke Startups. Uiteindelijk draait het allemaal om het realiseren van impactvolle samenwerkingen met Startups die leiden tot nieuwe omzet stromen of verbeteringen binnen KPN. Die impact houden we op dagbasis bij.

Wij zijn KPN We werken en leven steeds meer in de cloud. Apparaten communiceren via het Internet of Things. Met onze smartphone hebben we de hele wereld op zak. En het mooiste is: het begint pas. De nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos en bij KPN zit je erbovenop. Elke dag werk je mee om het leven leuker, vrijer en makkelijker te maken. Voor onze ruim 5 miljoen klanten, voor Nederland en voor jezelf. 

Het begint pas Wil jij aan de basis staan van de nieuwe mogelijkheden? Ontdek hoeveel impact jij kunt hebben als stagiair Liaison Manager Startups bij KPN. Die ontdekkingstocht begint bij jouw sollicitatie op de vacature.

 • Functional work area: Strategy / Business Development / Corporate Planning
 • Hours per week: 36 - 40
 • Salary: € 500,-
 • Additional benefits: Flexible working hours, Laptop, Travel expenses, Working from home

Requirements

Voor deze vacature van New Business stagiair bij KPN vragen wij een combinatie van nieuwsgierigheid en zelfstandigheid. Met een passie voor ondernemen en veel energie pas je bovendien perfect binnen het team. Ook kunnen wij rekenen op: 

 • Afgerond of laatste jaar bachelor WO.
 • Jouw vaardigheden om snel tot de kern van de Startups te komen en win-win  situaties te creëren.
 • Uitmuntende analytische vaardigheden.
 • Opgedane ervaring tijdens jouw studie: je bent actief geweest tijdens jouw studietijd en hebt jezelf bewezen door bijvoorbeeld relevante bijbanen, ondernemende activiteiten, stages, nevenactiviteiten zoals commissies/ bestuur, buitenland ervaring of topsport.
 • Duidelijke affiniteit en ervaring met internet, digitalisering en ondernemerschap.
 • Applicant profiles: BSc Student, MSc Student
 • Experience: not applicable
 • Study areas: (Business) Information Management, (International) Management, Innovation, Entrepreneurship, Strategy, Supply Chain Management
 • Required language skills: Dutch, English

Company

Over KPN New Business
Wij verkennen de samenwerking met start-ups vanuit KPN Ventures en KPN New Business. Met KPN Ventures investeren wij in producten en toepassingen die hun waarde vandaag al bewijzen. De innovaties van morgen ontwikkelen wij binnen KPN New Business.

KPN & het Startup Ecosysteem
Werken bij KPN New Business geeft je de kans om met de meest innovatieve Startups in contact te komen. Dit gebeurt via events die wij zelf geven om KPN in het Startup ecosysteem te planten. Daarnaast is het werken op de Toren op Zuid in Rotterdam een uitstekende plek om zelf innovatiever te worden. De ruimte en het uitzicht zijn fantastisch!

Werk samen met je nieuwe collega’s
Bij KPN New Business werken we aan de toekomst van KPN, door nieuwe omzetstromen en business modellen te ontwikkelen. Dit doen we middels agile, lean startup, design thinking en andere methodieken die je bij echt innovatieve bedrijven terugvindt. Ons Liaison team is verantwoordelijk de juiste Startups te koppelen aan deze toekomstige oplossingen. Dus we maken direct duurzame impact. 

KPN New Business heeft als doel om nieuwe omzet stromen te genereren, samen met snelgroeiende innovatieve bedrijven in de segmenten Internet of Things, Smart Home, Smart Cities, E-Health, Cybersecurity, OTT/Cloud services en Data-centric applications. 

 • Industry: Information / Communication
 • Organisation size: > 10.000
 • Company website: https://www.kpn.com/

As RSM Career Centre we reserve the right to take action when we find out that you’re not an RSM student or alumn. This might effect your application, for which we are not responsible. If you have questions, please contact careercentre@rsm.nl .

While in preview mode you cannot apply or share.