Business Analist Investeren

 • Reference: J-19-37717
 • Type: Job
 • Organisation: InnovationQuarter
 • Location: Den Haag, Netherlands
 • Start date: 03-02-2020
 • Duration: indefinite
 • Application deadline: 06-12-2019

Description

Je komt in aanraking met startups en scale-ups die opereren op het snijvlak van financieel en maatschappelijk rendement. Je werkt samen met ondernemers die vastberaden zijn hun baanbrekende innovaties naar de markt te brengen.

Daarvoor analyseer je bedrijven, de markten waarin ze opereren, de potentiële impact die deze bedrijven kunnen hebben en de haalbaarheid van hun strategie. Je ondersteunt het team van investment professionals in het dagelijkse werk van zowel aan- en verkooptransacties als het beheer van participaties.

Daarnaast werk je als business analist aan het:

 • analyseren en inzichtelijk maken van (cijfermatige) informatie, het opzetten van (financiële) modellen, het analyseren en inzichtelijk maken van investeringsvoorstellen;
 •  (mede)uitvoeren van markt- en strategie analyses;
 • vervaardigen van investeringsvoorstellen;zoeken en presenteren van potentiële dealflow, door middel van actief netwerken bij incubators, events en andere investeringen;
 • en verzorgen van de rapportages in samenwerking met de fondscontroller.

Je zult je dagen deels doorbrengen op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Af en toe ben je onderweg of op bezoek bij (potentiële) samenwerkingspartners of bedrijven. Thuiswerken om iets uit te werken, is natuurlijk ook mogelijk.

 • Functional work area: Finance
 • Hours per week: 40
 • Salary: € 41.800,- en € 50.000,- op jaarbasis
 • Additional benefits: 13th month, Possibility to do a course/training/education, Flexible working hours, Holiday pay, Laptop, Mobile telephone, Pension, Travel expenses

Requirements

Wat vragen we van jou?
Je hebt een academische opleiding gevolgd, dit kan zowel technisch zijn als financieel economisch, waarbij affiniteit met investeren en ondernemen een must is. Ook beschik je over een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift en ken je Excel op je duimpje!

Je gaat complexe vraagstukken niet uit de weg en wordt enthousiast van gedreven ondernemers. Je denkt graag ‘out of the box’ en je bent in staat om aan diverse cases tegelijkertijd te werken én deze van een professioneel advies te voorzien. Daarbij ga je zelfstandig te werk, maar je houdt er ook van om in teamverband te werken. Je neemt een actieve en resultaatgerichte houding aan.

Je bent sociaal ingesteld, nieuwsgierig, scherp en bevlogen én je bent goed in staat om te communiceren met diverse lagen in de organisatie. Je beschikt over een analytisch vermogen en overtuigingskracht. Boven alles weet jij als geen ander je expertise in de praktijk te brengen. Gewoon door te doen, te overleggen, er samen met het management een klap op te geven, te regelen én door te pakken!

Ons aanbod
InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 41.800,- en € 50.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met teamlead Pim Jansen (Slim & Veilig + MKB) of met teamlead Damien van der Bijl (Groen & Gezond). Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Michelle van der Laan.

 • Applicant profiles: BSc Graduate, MSc Graduate
 • Experience: 0-2 years
 • Study areas: (Business) Information Management, Finance, Investments
 • Required language skills: Dutch, English

Company

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Wij financieren innovatieve bedrijven in alle levensfasen, assisteren buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland en organiseren samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstelling en de overheid. Zo werken wij aan een economisch sterk Zuid-Holland.

Onze missie: het innovatieve vermogen van Zuid-Holland ontsluiten en op deze wijze de concurrentiekracht van de regio duurzaam versterken. Dit doen we door de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding, gezondheid, veiligheid en klimaat te vertalen in businesskansen voor vandaag en morgen.

Onze visie: InnovationQuarter is de aanjager van economische vernieuwing. Dit kunnen we doen door ons uitgebreide netwerk, onze expertise en brede regionale focus. Wij dragen hiermee bij aan het ontstaan van een bruisend innovatief ecosysteem, waarin kruisbestuiving plaatsvindt tussen sectoren, waarin bedrijven kunnen (door)groeien en waar innovatieve buitenlandse bedrijven toe worden aangetrokken.

Ons profiel: InnovationQuarter is een onderneming met publieke aandeelhouders, gericht op het versterken van de economie en werkgelegenheid in Zuid-Holland. Onze platte organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en een ondernemende en professionele cultuur. Samenwerking is voor ons een voorwaarde om onze missie en visie te verwezenlijken.

As RSM Career Centre we reserve the right to take action when we find out that you’re not an RSM student or alumn. This might effect your application, for which we are not responsible. If you have questions, please contact careercentre@rsm.nl .

While in preview mode you cannot apply or share.