Junior Business Analist

 • Reference: I-19-59332
 • Type: Internship
 • Organisation: InnovationQuarter
 • Location: Den Haag, Netherlands
 • Duration: 4 - 6 months

Description

Zo ziet jouw werk er uit

Tijdens je stage als junior business analist ondersteun je de collega’s bij Investeren bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die voor een financiering vanuit IQCapital in aanmerking willen komen. Je maakt financiële modellen en voert marktanalyses uit. Je bent van begin tot eind betrokken bij de investering en krijgt dus de kans om het gehele investeringsproces onder begeleiding van een ervaren Investment Manager mee te maken.

Aanvullend hierop zal je gericht onderzoek doen naar later-stage transacties in het mkb en een vervolgonderzoek doen naar de behoefte aan risicodragend kapitaal bij snelgroeiende mkb’ers in de regio Zuid-Holland.

Je zult je dagen deels doorbrengen op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Af en toe ben je onderweg of op bezoek bij (potentiële) samenwerkingspartners of bedrijven.

 • Functional work area: Finance
 • Hours per week: 32 - 40
 • Salary: €616,=
 • Additional benefits: Laptop, Travel expenses

Requirements

Wat vragen we van jou?

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen? Wij zoeken per februari 2020 een enthousiaste en pro-actieve wo-er in de laatste fase van zijn of haar master – bij voorkeur een financiële (Economie, Finance, Bedrijfskunde) of technische studierichting. Je beschikt over:

uitstekende kennis van Excel en Microsoft Office;basiskennis van financiële bedrijfsvoering (resultatenrekening, balans, kasstroomoverzicht;en affiniteit met innovatie, technologie en venture capital.De competenties ondernemend, resultaatgericht, en analytisch zijn op je lijf geschreven en je bent 4 of 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage.

 • Applicant profiles: BSc Student, MBA Student, MSc Student, PhD Student
 • Experience: not applicable
 • Study areas: (Business) Information Management, Finance, Investments
 • Required language skills: Dutch, English

Company

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Wij financieren innovatieve bedrijven in alle levensfasen, assisteren buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland en organiseren samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstelling en de overheid. Zo werken wij aan een economisch sterk Zuid-Holland.

Onze missie: het innovatieve vermogen van Zuid-Holland ontsluiten en op deze wijze de concurrentiekracht van de regio duurzaam versterken. Dit doen we door de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding, gezondheid, veiligheid en klimaat te vertalen in businesskansen voor vandaag en morgen.

Onze visie: InnovationQuarter is de aanjager van economische vernieuwing. Dit kunnen we doen door ons uitgebreide netwerk, onze expertise en brede regionale focus. Wij dragen hiermee bij aan het ontstaan van een bruisend innovatief ecosysteem, waarin kruisbestuiving plaatsvindt tussen sectoren, waarin bedrijven kunnen (door)groeien en waar innovatieve buitenlandse bedrijven toe worden aangetrokken.

Ons profiel: InnovationQuarter is een onderneming met publieke aandeelhouders, gericht op het versterken van de economie en werkgelegenheid in Zuid-Holland. Onze platte organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en een ondernemende en professionele cultuur. Samenwerking is voor ons een voorwaarde om onze missie en visie te verwezenlijken.

As RSM Career Centre we reserve the right to take action when we find out that you’re not an RSM student or alumn. This might effect your application, for which we are not responsible. If you have questions, please contact careercentre@rsm.nl .