29 maart 2019

Strategie ODB: 'The next steps!'

ODB event 2019

De discussie rond de Brexit heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk de samenwerking tussen de Douane en het bedrijfsleven is. Dat is winst voor iedereen die Trade Facilitation een warm hart toe draagt en die werkt aan de verdere professionalisering van het douane vak.

Maar er is meer. We blijven verder werken aan de toepassing van het nieuwe douanewetboek, aan een IT-infrastructuur die het delen van informatie vergemakkelijkt en we dragen bij aan het verder uitwerken van Europees Douanebeleid. Daarom richtten we ons tijdens het ODB event 2019 op ‘The next steps!”.

13.00 Buffetlunch en registratie

14.00 – 16.45 Programma met onder andere:

16.45 Einde bijeenkomst en borrel

ODB Event

Het ODB-event is een activiteit van het Overleg Douane Bedrijfsleven (National Committee on Trade Facilitation), waarin de Nederlandse Douane samenwerkt in het kader EU buitengrensoverschrijdend goederenverkeer met overheidsorganisaties NVWA, ILT en relevante Ministeries en de koepelorganisaties TLN-Fenex, evofenedex, ACN, Deltalinqs, VNO-NCW-MKB Nederland, VNC, VNTO en de Mainports Schiphol en Rotterdam. Bij vragen, neem gerust contact op met Klaas Wassens.