Business information management

Business information management

Mensen willen overal kunnen werken, ‘het kantoor’ is een flexibele werkplek. Informatie moet daarom overal toegankelijk zijn en we moeten elkaar via ‘het nieuwe werken’ altijd en overal kunnen vinden. In dit college richt u zich op de uitdagingen en mogelijkheden van informatietechnologie (IT) voor organisaties. U onderzoekt de afstemming tussen IT en de bedrijfsstrategie vanuit een algemeen managementgezichtspunt. Hierbij leert u nieuwe ontwikkelingen rond kennismanagement, sociale media, cloud computing en crowd sourcing.

Leerdoelen

Na succesvolle afronding van deze collegereeks, bent u in staat om:

 • strategische informatiesystemen te identificeren en te beoordelen op hun effect op bedrijfspositionering en de concurrentiepositie
 • het proces van informatiemanagement in te richten; de resultaten van informatiemanagement te beoordelen; de relatie van informatiemanagement met de algemene strategie vast te stellen; en het instrumentarium (zoals de enterprise architectuur en portfoliomanagement) in te zetten
 • het proces, de context en de vraagstukken van ontwikkelprojecten van informatiesystemen te beoordelen en een informatie- en procesanalyse uit te voeren
 • de ontwikkelingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën te beoordelen en de mogelijke kansen en bedreigingen daarvan op de strategie en operatie in te zien.
 • De collegereeks Business information management is zeer geschikt voor professionals die hun kennis en vaardigheden op dit specifieke bedrijfskundige gebied willen vergroten.

  Toelatingseisen

  U wordt tot de collegereeks toegelaten op basis van de volgende criteria:

  • Diploma van een geaccrediteerde hbo- of wo-opleiding
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring op hbo werk- en denkniveau.
 • "Ik heb gekozen voor Business information management omdat ik mijn kennis met betrekking tot IT-toepassingen wilde verdiepen. Business Information Management is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Elke organisatie heeft te maken met IT en dit zal in de toekomst verder toenemen. Ook in de financiële sector speelt Business Information Management een belangrijke rol. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan risicomanagement tools en tools voor het implementeren van de Basel-akkoorden."
  Sita Kalloe, Midoffice, BNG Vermogensbeheer

 • We verwelkomen u graag op onze campus in Rotterdam voor de Nederlandstalige collegereeks Business information management.

  17 januari 2018
  14 februari 2018

  7 maart 2018
  28 maart 2018

  16 april 2018
  7 mei 2018

  Kosten

  € 2.750 (excl. BTW) per collegereeks, inclusief lesmateriaal.
  10% korting voor EUR and RSM alumni.

  Annulering

  Annuleringen moeten worden vermeld via openprogrammes@rsm.nl. Bij annulering wordt de deelnemer geacht te betalen:

  • 25% van de cursusprijs tot 14 dagen voor de startdatum van het programma
  • 75% van de cursusprijs tussen 14 en 7 dagen voor de startdatum van het programma
  • 100% van de cursusprijs bij annulering minder dan 7 dagen voor de startdatum van het programma
  • 100% van de cursusprijs nadat het programma is gestart.

  ​​​Vervanging

  Bij verhindering kan de deelnemer een collega van hetzelfde bedrijf aanwijzen die hem of haar bij hetzelfde programma zonder extra kosten kan vervangen.

  Algemene voorwaarden

  Bekijk de algemene voorwaarden. 

  Locatie

  Programma's vinden plaats bij Rotterdam School of Management, Erasmus University, Bayle (J) Building, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam. 

  Accommodatie

  Voor een hotelovernachting in Rotterdam raden wij Novotel Rotterdam Brainpark aan, dat naast de universiteit is gelegen.

 • Aart Simons is de kerndocent van de collegereeks Business information management.