Docenten

Docenten

De Business Valuation Workshop Series wordt gegeven door Jan Vis, Marein Smits en Eric Vermeulen.

Dr Jan Vis MBA CMC RV FRICS
Jan Vis is Founding Partner van Talanton Valuation Services te Amsterdam. Als adjunct professor is hij verbonden aan Rotterdam School of Management, Erasmus University, en director van het Competence Center Business Valuation van RSM. Daarvoor vervulde hij diverse functies in het onderwijs en bedrijfsleven. Onder meer als docent economische wetenschappen, controller, financieel directeur en lid van de Raad van Bestuur. In de laatste functie was hij werkzaam, in Brussel en Londen, voor een Braziliaanse multinational. Onder zijn leiding zijn omvangrijke reorganisaties uitgevoerd en werd een nieuwe internationale organisatiestructuur geïmplementeerd.

Publicaties op het gebied van management control (Beheer van buitenlandse dochterondernemingen), waarderingsvraagstukken en waardemanagement. Onderzoeksgebieden: waarderingsvraagstukken, strategisch waardemanagement en marktprocessen. Jan Vis staat sedert de eerste uitgave vermeld in de Quote Professionals Gids, waarin de 500 beste Nederlandse adviseurs zijn opgenomen.

Mr. drs. Marein Smits
Marein Smits is sinds 1997 advocaat ondernemingsrecht en heeft ruime ervaring met transacties in Nederland en daarbuiten. Zij geeft ook advies aan familiebedrijven en aan besturen van grotere ondernemingen en zorginstellingen. Marein is mede-eigenaar van Wintertaling Advocaten & Notarissen in Amsterdam en geeft daar leiding aan de sectie Corporate M&A. Wintertaling is een nationaal en internationaal opererend nichekantoor dat zich richt op de grotere niet-beursgenoteerde onderneming en op zeer welgestelde particulieren. Marein was eerder partner Corporate M&A bij Boekel De Nerée.

Marein studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam en filosofie aan de Universiteit Leiden. Ze behaalde in 2001 de Post Doctorale leergang Ondernemingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op dit moment voltooit zij zelf de opleiding Business Valuation, omdat zij sterk overtuigd is van de meerwaarde die het programma heeft voor een transactie-advocaat.

Marein is sinds 2011 kerndocent recht aan RSM’s Business Valuation opleiding.

Mr. drs. Eric Vermeulen
Eric is een expert op het gebied van fiscaal juridische en economische zaken en partner bij Luminous Tax Matters, een fiscaal adviesbureau dat zich vooral richt op het internationale bedrijfsleven en de grotere familiebedrijven. In 1990 is hij – naast zijn fulltime job - gestart met een universitaire dubbelstudie aan de Katholieke Universiteit te Brabant, alwaar hij in 1992 de studie Fiscaal Recht afrondde en in 1993 de studie Fiscale Economie. Hij is sinds 2002 verbonden aan de RSM Business Valuation opleiding als kerndocent Fiscaal Recht.