FAQ

FAQ

Is de opleiding in het Nederlands?
In de economie wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van Engelstalige literatuur. Toch weten we dat het voordelen biedt om de opleiding in het Nederlands aan te bieden. Economisch kunnen redeneren is zeer belangrijk voor Register Valuators. Het is tijdens de opleiding dan ook een groot voordeel dat in je eigen taal te kunnen doen. Ook Recht en Belastingrecht zijn beter aan te leren in het Nederlands.

Is Register Valuator een beschermd beroep?
Register Valuator is een beschermde kwalificatie. Dat betekent dat alleen mensen die zijn ingeschreven in het door het Nederrlands Instituut voor Register Valuators bijgehouden register van deze kwalificatie gebruik mogen maken.

Wat moet mijn achtergrond zijn?
De ideale kandidaat heeft enkele jaren ervaring met waarderings­vraagstukken en heeft een (bedrijfs)economische opleiding op academisch niveau afgerond. Maar ook met een andere achtergrond kun je deelnemen aan de opleiding. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. We bespreken dan samen in een intake gesprek of deelname voor jou zin heeft.

Hoeveel jaren werkervaring moet ik hebben?
Als kandidaat beschik je over minimaal 4-5 jaar specifieke ervaring (waarderen en/of corporate finance) óf over ten minste 5-7 jaar ervaring in een financieel-economische functie van niveau.

Hoe onderscheidt zich deze opleiding zich van andere?
In deze opleiding gaan we uit van het kunnen verklaren van reële transacties in reële markten. Daarbij gebruiken we inzichten - ontleend aan de algemene economie - met betrekking tot de subjectiviteit van economische waarde. De RSM kenmerkt zich verder door ruime aandacht aan het verschil tussen waarde en prijs. Alle gangbare opvattingen met betrekking tot het bepalen van economische waarde worden diepgaand besproken.

Wat gebeurt er bij wetswijzigingen, is er nascholing?
Natuurlijk komen alle belangrijke actuele ontwikkelingen in de opleiding naar voren. We bieden niet alleen state of the art onderwijs, maar kijken ook naar te verwachten ontwikkelingen. Het RSM competence center Business Valuation verzorgt regelmatig bijeen­komsten in het kader van permanente educatie. Zo komen bijvoorbeeld ieder jaar de fiscale veranderingen in een speciale workshop aan bod.

Wat wordt er verwacht van de deelnemers?
Wetenschappelijke nieuwsgierigheid en analytisch vermogen zijn een goed begin. Daarnaast verwachten we discipline in het maken van opgaven en dat je ongeveer 10-12 uur per week beschikbaar hebt.

Wanneer kan ik beginnen?
Opleidingen starten twee keer per jaar in april en september. Kijk voor actuele startdata hier.

Is er een voorselectie, en hoe kom ik hiervoor in aanmerking?
Toelating vindt plaats op basis van een intake gesprek. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Karin Westhuis-Lommerse of Linda Smol.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kunt een intake gesprek aanvragen per e-mail of per telefoon. Neem contact op met Karin Westhuis-Lommerse: telefoonnummer 010 - 408 9531, e-mail kwesthuis@rsm.nl of Linda Smol: telefoonnummer 010 - 408 9515, e-mail lsmol@rsm.nl.