29 maart 2019

Strategie ODB: 'The next steps!'

ODB event 2019

De discussie rond de Brexit heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk de samenwerking tussen de Douane en het bedrijfsleven is. Dat is winst voor iedereen die Trade Facilitation een warm hart toe draagt en die werkt aan de verdere professionalisering van het douane vak.

Maar er is meer. We blijven verder werken aan de toepassing van het nieuwe douanewetboek, aan een IT-infrastructuur die het delen van informatie vergemakkelijkt en we dragen bij aan het verder uitwerken van Europees Douanebeleid. Daarom richten we ons tijdens het ODB event 2019 op ‘The next steps!”.

Wat ODB event 2019: The next steps!
Datum en tijd

Vrijdag 29 maart 2019
13:00 - 18:00 

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Paviljoen
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Klik hier voor de routebeschrijving
Klik hier voor de plattegrond van Erasmus Universiteit Rotterdam

Programma

13.00 Buffetlunch en registratie

14.00 – 16.45 Programma met onder andere:

  • Nannette van Schelven, voorzitter ODB en Algemeen Directeur Douane
  • Godfried Smit, manager european affairs, evofenedex
  • Philip Kermode, EU Taxud
  • en het Trade Facilitation Debat aan de hand van stellingen.

16.45 Einde bijeenkomst en borrel

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 129 voor belangstellenden en € 99 voor medewerkers de Nederlandse Douane, ILT en de NVWA en leden van TLN-Fenex, evofenedex, ACN, Deltalinqs, VNO-NCW-MKB Nederland, VNC, VNTO en de Mainports Schiphol en Rotterdam. Bedragen zijn exl 5.50% administratiekosten. 

ODB Event

Het ODB-event is een activiteit van het Overleg Douane Bedrijfsleven (National Committee on Trade Facilitation), waarin de Nederlandse Douane samenwerkt in het kader EU buitengrensoverschrijdend goederenverkeer met overheidsorganisaties NVWA, ILT en relevante Ministeries en de koepelorganisaties TLN-Fenex, evofenedex, ACN, Deltalinqs, VNO-NCW-MKB Nederland, VNC, VNTO en de Mainports Schiphol en Rotterdam. Bij vragen, neem gerust contact op met Klaas Wassens.