Alumnicolleges nieuwe stijl

Gezien de wijzigingen in het programma van de Parttime Master Bedrijfskunde, vragen wij vanaf nu een bescheiden bijdrage voor de alumnicolleges. Een ticket voor het alumnicollege bedraagt 25 euro per persoon: dit is inclusief dinerbuffet en borrel. Aanmelding voor het alumnicollege verloopt via Eventbrite.

 

Alumnicollege met prof. Justin Jansen op 8 oktober 2019

'Omgaan met disruptieve veranderingen'

Disruptie vraagt om wendbaarheid. Creatieve startups willen ze graag ontwikkelen, gevestigde bedrijven zijn bang er door te worden verrast. Hoewel er veel over geschreven wordt, toch blijft het lastig om te voorspellen welke technische ontwikkelingen kunnen uitgroeien tot disruptieve innovaties.

De angst om door disruptie overvallen te worden, maakt dat grote organisaties actief nagaan welke startups mogelijk voor hen relevant zijn. En soms nemen ze een aandeel in zo’n jong, nieuw bedrijf. Toch blijft de vraag ‘hoe gaan gevestigde organisaties om met disruptieve veranderingen’.

Prof. Justin Jansen is Professor of Corporate Entrepreneurship bij Rotterdam School of Management. Hij doet onderzoek naar ondernemerschap in organisaties. Ook is hij geïnteresseerd in de wijze waarop organisaties innovatie en operational excellence combineren. Zijn onderzoek behandelt de rol van leiderschap, organisatie-inrichting en langetermijn competentieontwikkeling. Justin is Academisch Directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Thomson Reuters zag hem in 2015 als een van de meest invloedrijke onderzoekers op het gebied van economie en business.

 

RSM Alumni College

Prof. Eric van Heck en Shikko Nijland, CEO van INNOPAY

Dinsdag 19 november 2019

Alles is Transactie.

Van bellen en chatten tot elektronisch betalen en sociale media: zowel zakelijk als privé hangt alles van interacties en transacties aan elkaar. Online betalen, mobiel betalen, elektronisch factureren met een elektronische identiteit; Fintech is ‘hot’ en veel organisaties werken aan innovaties in de financiële sector.

Een deel van die innovaties richt zich op het optimaliseren van ‘transacties’ met nieuwe digitale transactieplatformen. Dit RSM alumni college gaat over transacties; over kopen en betalen en over het trans-actionele internet en de kansen die dat biedt. We spreken ook over de positie van consumenten en het belang van vertrouwen.

Eric van Heck is Professor of Information Management and Markets bij RSM. Hij doet onderzoek op het interface van business en technologie met name naar business architecturen en digitale platformen.

Shikko Nijland is CEO en managing partner van INNOPAY Hij is een RSM-alumnus en schreef samen met Chiel Liezenberg en Douwe Lycklama het boek ‘Alles is transactie’, dat verkozen werd tot managementboek van het jaar 2019.

Programma

18.00 uur        Buffet
19.00 uur        Welkom door de Alumni Commissie
                        College door Prof Eric van Heck en Shikko Nijland
20.30 uur        Borrel