Alumnibijeenkomsten

Alumnibijeenkomsten

Alumni College Prof. dr. Jan van den Ende, 12 december 2018

Innovatie in Ecosystemen – nieuwe uitdagingen

De lamp die Edison uitvond, kon alleen maar branden omdat hij ook zorgde voor het opwekken en leveren van elektriciteit. Een iPhone is alleen maar te gebruiken met de App’s van vele ontwikkelaars. Al vanaf de 19de eeuw konden innovatieve producten niet zonder andere componenten tot een succes worden. Tegenwoordig hebben we daar verschillende actoren voor nodig, we spreken van ecosystemen. Met de digitalisering is de afhankelijkheid van producten en diensten van elkaar alleen maar toegenomen en wordt de samenwerking tussen bedrijven van steeds strategischer belang voor het succes van innovatie.

Jan van den Ende is professor of management of technology and innovation at RSM en zal in zijn college diverse voorbeelden geven van ecosystemen die meerdere actoren nodig hebben. Vervolgens behandelt hij strategieën om innovatie in ecosystemen tot stand te brengen.

Programma

18.00 uur        Buffet Maria's cantina
19.00 uur        Welkom door de Alumni Commissie
                        College door Prof. dr. Jan van den Ende
20.30 uur        Borrel

Locatie Bayle building (J-gebouw), zaal JB-49

Inschrijven alumnibijeenkomst - 12 december 2018

In 2018 organiseert het Parttime Master Bedrijfskunde-programma diverse colleges met docenten van RSM. Voor alumni die nieuwe kennis willen opdoen en het netwerk van RSM willen onderhouden, is dit een uitgelezen kans. RSM Parttime colleges zijn gratis toegankelijk voor alumni en studenten van de opleiding.