Alumnicolleges nieuwe stijl

Gezien de wijzigingen in het programma van de Parttime Master Bedrijfskunde, vragen wij vanaf nu een bescheiden bijdrage voor de alumnicolleges. Een ticket voor het alumnicollege bedraagt 25 euro per persoon: dit is inclusief dinerbuffet en borrel. Aanmelding voor het alumnicollege verloopt via Eventbrite.

Corporate Venturing – hoe werken corporates en startups samen?

Prof. Vareska van de Vrande, 3 maart 2020

Start-ups kunnen bestaande organisatie danig in de weg zitten. Dat komt omdat ze beter aansluiten bij de veranderingen in de markt en ook omdat start-ups met nieuwe business modellen kunnen experimenteren. Daarnaast zijn startups vaak wendbaarder, bezitten ze nieuwe competenties en hebben een ondernemerscultuur. Dit zijn verschillen maar ook evenzovele redenen voor bestaande organisaties om met startups samen te werken. De vraag is natuurlijk hoe een grote organisatie die beoogde voordelen in de praktijk van alle dag kan realiseren en wat de voordelen van samenwerking voor de start-up zijn. Zal zo’n samenwerking bijdragen aan innovatie en wat zijn condities waaronder samenwerking succesvol kan zijn?

In dit college zal Vareska van de Vrande ingaan op de praktijk van corporate venturing. Ook zal ze aangeven wat bedrijven hebben geleerd over corporate venturing en corporate entrepreneurship.

Vareska van de Vrande is Professor of Collaborative Innovation and Business Venturing. the director of the Part-time PhD Programme in Management at RSM and a visiting professor at the College of Management of Technology École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL), Switzerland. She is also the co-founder of www.openinnovation.eu en www.openinnovation.nl and a registered LEGO SERIOUS PLAY facilitator.

Aanmelden voor het alumnicollege kan via Eventbrite.