Alumnibijeenkomsten

Alumnibijeenkomsten

Alumnicollega van Henk Oosterling, maandag 9 april 2018 

Wat is onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de wereld en elkaar?

In organisaties, in de maatschappij, maar ook in onze dagelijkse omgang met anderen voelen we fysiek, sociaal en mentaal de complexiteit toenemen. Thema’s als duurzaamheid, leefbaarheid en gezondheid zijn in onze netwerksamenleving alleen nog in hun integrale samenhang en samen met anderen aan te pakken. Dat vergt woorden en daden. En dat begint bij onze oprechte interesse in elkaar en in de wereld om ons heen. De vraag op welke schaal wij onze verantwoordelijkheid durven te nemen, wordt steeds nijpender. Wat rekenen we onszelf aan en wat schrijven we nog op het conto van anderen? Op welke mensvisie beroepen we ons? En hoe gaan we te werk in een wereld waarin alles met alles is verbonden en processen zich almaar versnellen?

Henk Oosterling is universitair hoofddocent wijsbegeerte aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam en daarnaast adviseur integraliteit, initiator en voormalig directeur van RVS-trajecten. Hij ontving in 2008 de Laurenspenning van de stad Rotterdam voor zijn bijdrage aan de Rotterdamse samenleving, in 2013 de Van Praag Prijs voor zijn hele oeuvre, in 2015 de Enlightened Society Award van de Shambhala beweging en in 2017 De lof der Zotheid speld van het Erasmuscomité. 

Bekijk presentatie

Hier kan je de presentatie bekijken van het alumnicollege van Henk Oosteling.

 

 

In 2018 organiseert het Parttime Master Bedrijfskunde-programma diverse colleges met docenten van RSM. Voor alumni die nieuwe kennis willen opdoen en het netwerk van RSM willen onderhouden, is dit een uitgelezen kans. RSM Parttime colleges zijn gratis toegankelijk voor alumni en studenten van de opleiding.