Recente alumnicolleges

Je vindt hier een overzicht van de meest recente alumnicolleges.


Over geluk met geluksprofessor Ruut Veenhoven

Download hier de presentatie van het alumnicollege  over geluk (pdf).

Geluk – Waar word ik gelukkig van en hoe blijf ik het?

Talloze zelfhulpmethoden beloven ons een manier om productief, succesvol en gelukkig te worden. Maar wat is geluk eigenlijk? En ziet ons werk ons geluk in de weg of kunnen we ons werkgeluk bevorderen door op kantoor een flipperkast, een tafeltennistafel en een luie bank neer te zetten? En kun je door een gezonde leefstijl werken aan je eigen geluk?

Organisaties die een ‘Chief Happiness Officer’ aanstellen, menen dat goede randvoorwaarden mensen helpen om gelukkiger en productiever te worden. Maar is de privésituatie niet veel belangrijker voor geluk dan wat er op het werk gebeurt? Vragen die individuen en organisaties zich stellen, als ze op zoek gaan naar het antwoord op de vraag ‘hoe we gelukkig worden en hoe we gelukkig blijven’

Ruut Veenhoven is emeritus-hoogleraar ‘social conditions for human happiness’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is directeur van de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) en de ‘World Database of Happiness’. Ruut is ook oprichter en redacteur van het ‘Journal of Happiness Studies’.


Over inkopen in de zorg met Erik van Raaij

Hoogleraar Inkoopmanagement in de zorg, Erik van Raaij, hield een bevlogen college over het thema 'Inkopen van waarde'. Je kunt het college hieronder terugkijken en ook de slideshow downloaden als pdf.
Klik op het onderstaande beeld om de video van het college te bekijken.