2012: Waarde en geld

2012: Waarde en geld

Waarde en geld in tijden van recessie
Op 20 November gaf Jan Vis een RSM Alumni College. Zo’n 80 alumni, studenten en introducees luisterden vol aandacht.  Jan Vis is adjunct professor en director van het Competence Center Business Valuation van de RSM. Vele waardering-specialisten hebben zijn colleges ‘Business Valuation’ gevolgd. Hij vertelde hoe het geld is ontstaan en hoe we nu nog tegen de waarde van geld kunnen aankijken. Naast recente monetaire ontwikkelingen kwamen ook de consequenties van de geldontwaarding voor onze persoonlijke financiële positie aan de orde.

Aan het einde van de sessie gaf Martin Struijk (lichting 2007 – 2009) een pitch over de OoglaserCentrum Drechtsteden, een nieuwe kliniek voor onverzekerde oogzorg

 Ooglaseren
‘Ik ben op mijn 22e in 1976 een optiekwinkel begonnen in Papendrecht. Omdat er later een substituut voor de bril en contactlenzen kwam in de vorm van ooglaserbehandelingen begon ik in 2002 samen met drie oogartsen een ooglaserkliniek. Naast ooglaseren bestaat ook de mogelijkheid om met implantlenzen van de bril afgeholpen te worden. Met deze activiteit zijn we in 2008 gestart. Hiervoor maken we gebruik van de operatiekamer faciliteit van een ziekenhuis. De kosten voor de huur van die faciliteit rechtvaardigen nu de bouw van een eigen operatiekamer. Door de samenwerking met de oogartsen en het ziekenhuis ontstond ook het inzicht dat de algemene oogzorg goedkoper en efficiënter kan. Dit inzicht sluit aan bij het maatschappelijk belang om de zorgkosten niet te laten stijgen bij een toenemende vraag. Dat is de basis van het besluit om een voormalig bankgebouw te kopen om een nieuwe kliniek in te vestigen voor verzekerde en onverzekerde oogzorg. De bouw is nu in volle gang en wordt medio februari 2013 opgeleverd’.

 

Martin Struijk ( lichting 2007/2009 )
Ooglasercentrum Drechtsteden
Veerpromenade 23 3351 HM Papendrecht
Postbus 260 3350 AG Papendrecht
Tel.: (0)78-615 15 24
www.olcd.nl