Kasper Kuijpers

Kasper Kuijpers

Naam: Kasper Kuijpers
Afstudeerjaar: 2014
Functie: HR consultant
Organisatie: Giraffe HR, onderdeel van The Human Network
Leeftijd: 29
Vorige opleiding: Personeel & Arbeid, Hogeschool Utrecht

Waarom doe je de Parttime Master Bedrijfskunde? 
“Ik miste de wetenschappelijke kant van wat ik doe, dus zocht ik verbreding op academisch niveau. Ik wil met de Parttime Master Bedrijfskunde op meer kunnen richten dan alleen HR, het politieke spel begrijpen en dingen aan elkaar te koppelen om meer inzicht te krijgen in bedrijfskunde. Het is ook goed voor toekomstige mogelijkheden.”

Wat betekent de opleiding voor jezelf en voor je bedrijf?
“Ik ben mijn kennis aan het verbreden en kan verbinding leggen met andere onderdelen binnen organisaties. Binnen HR ontstaat er een trend naar HR adviseurs die niet alleen de softe kant beheersen, maar ook de hardere kant, bijvoorbeeld op organisatorisch niveau. Er moeten meer analyses en investeringen worden gemaakt en daar heb je deze kunde en kennis voor nodig.”

Hoe verdient de investering in de opleiding zich terug – wat levert het uiteindelijk op?
“Het is zinvol omdat ik naast mijn rol als consultant ook in andere rollen kan functioneren. Ik was een young professional en tijdens de Parttime Master Bedrijfskunde merkte ik meteen dat ik van trainee-niveau zo in een management rol kon stromen. Ik kan mezelf nu volwaardig profileren als iemand op een hoger niveau en van een ander kaliber.”

Hoe combineer je de studielast en reistijd met je drukke werkschema en privéleven?
“Het was al gelijk duidelijk dat mijn sociale leven tijdelijk on hold zou staan. Je moet veel geven en echt op de automatische piloot overschakelen om al je deadlines te behalen. Het is soms ook pittig in de projectgroepen, want anderen hebben het ook druk. De truc is om je doel in zicht te houden en jezelf eraan te blijven herinneren waarom je dit doet, dan lukt het wel.”

Wat is de grootste uitdaging van de Parttime Master Bedrijfskunde?
“Je wordt veel uit je comfortzone gehaald. De studie is erop gericht om je te blijven uitdagen en niet stil te blijven staan. Dat is heel zwaar, maar je bent voortdurend stappen vooruit aan het maken.”  

Wat heeft tot nu toe de meeste indruk op je gemaakt?
“Elk onderdeel van de studie maakt op een andere manier indruk. Aan het begin leer je veel theorie en krijg je veel nieuwe inzichten van studiegenoten over hoe ze dingen in hun organisatie doen. Je krijgt veel verschillende perspectieven om te verwerken. Tijdens de bedrijfsprojecten doe je onderzoek waarbij veel aspecten van bedrijfskunde aan de orde komen. Het is leuk om vertrouwen in jezelf te krijgen omdat je merkt dat je dingen begrijpt waar je hiervoor nog niks van wist.”

Wat heb je geleerd van het Internationale Project?
“We waren op de Ross School of Business at the University of Michigan. We hebben contact gelegd met bedrijven en ons gericht op corporate social responsibility. Het was echt een leuke uitdaging om binnen bedrijven in de VS onderzoek te doen over maatschappelijk ondernemen. Het Internationale Project was ongelooflijk leuk en waardevol. Ook het leggen van contacten op internationaal niveau was echt kicken.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 
“Een rol als organisatie adviseur of management consultant past goed bij mij, het liefst in het buitenland. Het idee van een internationale carrière spreekt me erg aan. Door het internationale aspect in de Parttime Master Bedrijfskunde ben ik nog meer geïnspireerd geraakt om dit doel ook echt te bereiken.”