Mieke Schipper

Mieke Schipper

Directeur

Basisschool De Toermalijn

"Ik ben werkzaam bij de Lowys Porquinstichting, een onderwijsen kinderopvangorganisatie met ongeveer 700 medewerkers in Zuid West Brabant. Binnen deze brede organisatie ben ik directeur van De Toermalijn, een basisschool met 30 medewerkers. In mijn takenpakket zit de algehele bedrijfsvoering van de school, uiteenlopend van financiën tot de onderwijskundige visie. Door de politieke invloed, de krimp en het samenwerken met de kinderopvang zijn er voor de komende periode veel uitdagingen voor het onderwijs te benoemen.

Binnen het onderwijs is in steeds grotere mate bedrijfsvoering en ondernemerschap cruciaal. Om mijn kennis binnen mijn huidige baan te vergroten en tegelijk inzichten te krijgen in het bedrijfsleven ben ik RSM’s Parttime Master Bedrijfskunde opleiding gaan doen.

De diversiteit in de groep studenten is een verademing. De verschillen in opleidingsachtergronden en branches maken dat wij veel van elkaar kunnen leren.

Studeren naast je baan is een behoorlijke tijdsinvestering, maar het geeft energie, kennis en een interessant (en tevens gezellig) netwerk terug. Het docententeam en staf zijn zeer betrokken bij de student. Dat is het volledig waard!"