Open dag Parttime Master Bedrijfskunde

Please select video or image only.
The type 'textpic' is not supported in this column.

Open dag Parttime Master Bedrijfskunde

Zaterdag 6 april 2019 | 10.00 - 13.00u - VOL

Aanmelden voor de open dag van 6 april 2019 is niet meer mogelijk, aangezien het maximale aantal deelnemers is bereikt. 

 • Masterclass strategisch management

  De waarde van fusies en acquisities en alternatieve vormen van corporate development

  Woon de masterclass bij en krijg een impressie van hoe een college in de master eruit kan zien.De kranten staan er dagelijks vol mee: een bedrijf neemt een ander bedrijf over. Soms lopen de bedragen in de tientallen miljarden. Corporate development houdt zich bezig met de groei en ontwikkeling van organisaties. Organisaties zien zich steeds meer blootgesteld aan snelle veranderingen in de omgeving, waardoor innovatie van wezenlijk belang wordt om op lange termijn te kunnen concurreren. Organisaties zijn steeds minder in staat om alle middelen die nodig zijn om te kunnen innoveren en concurreren zelf tijdig te kunnen ontwikkelen. Zij kijken daarom over de organisatiegrenzen naar externe partijen. Door een overname krijgen organisaties toegang tot middelen waar ze zelf niet over beschikken en proberen waarde te creëren door synergievoordelen.

  Ondanks de soms hoge bedragen die gemoeid zijn met fusies en acquisities gaat het echter vaker mis dan goed. Het samengaan van AOL en Time Warner in 2000 voor $167 miljard wordt gezien als een groot fiasco. Toch gaan organisaties er mee door. Tijdens dit proefcollege behandelen we deze materie (kort) en gaan we ook in op de alternatieven voor fusies en acquisities.

  Dr. Raymond van Wijk is Associate Professor of Strategic Management and Entrepreneurship en docent in de Parttime Master Bedrijfskunde. 

 • Tijdens deze open dag van Parttime Master Bedrijfskunde vindt een interactieve informatiesessie plaats over de verdiepings- en specialisatievakken, de toelatingscriteria en verdere vragen die je hebt over de opleiding. 

 • Na het proefcollege bieden wij je een lunch aan met alumni van de opleiding. Deze afgestudeerden van de opleiding zullen hun ervaringen delen en vertellen wat de Parttime Master Bedrijfskunde hen bracht op professioneel en persoonlijk vlak.