Kosten en financiering

Kosten en financiering

De Parttime Master Bedrijfskunde vraagt om een grote investering. We vertellen je graag meer over hoe dit bedrag is opgebouwd en over financieringsmogelijkheden.

Collegegeld

Voor de reguliere voltijds Master programma’s van RSM betaal je wettelijke collegegeld of instellingscollegegeld. Dit zijn bedragen van € 2.083 per jaar (2019-2020) of meer, de hoogte hiervan hangt af van een aantal voorwaarden.

De Parttime Master Bedrijfskunde is speciaal ontworpen voor deelnemers met werkervaring. Het programma heeft daardoor een hoger collegegeld dan het standaard wettelijk collegegeld voor het dagprogramma in deeltijd. Voor een indicatie van de totale kosten: studenten van de lichting 2018-2020 betaalde € 34.000 voor deze 2-jarige master.

Dit bedrag bestaat uit twee delen:

1) Wettelijk collegegeld / instellingscollegegeld

Dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld en bedraagt voor de periode van september 2019 tot september 2020 € 2.083. Het bedrag voor het collegejaar 2020-2021 zal vergelijkbaar zijn, het exacte bedrag wordt in de loop van 2019 bekendgemaakt.

2) Aanvullende onderwijsvergoeding

Deze bedraagt voor de gehele studie  € 30.140. De aanvullende onderwijsvergoeding is debet aan de kleinschalige colleges, extra kosten voor docenten vanwege avondonderwijs, extra keuzemogelijkheden, betere collegezalen, kosten voor registratie van colleges en productie van digitale kennisclips, boeken en gedrukte readers, kosten vanwege het internationale project en het service niveau van programma support.

Er zijn drie betalingsmogelijkheden voor de aanvullende onderwijsvergoeding:

1. € 30.140 in één keer.
2. In drie termijnen.
3. In vijf termijnen.