Levenlanglerenkrediet

Sinds juni 2017 is het voor werkenden mogelijk om geld te lenen van de overheid. Deze studiefinanciering wordt het ‘Levenlanglerenkrediet’ genoemd. De lening wordt door de overheid ter beschikking gesteld tegen aantrekkelijke condities en een lage rente. Omdat de regeling onlangs in werking is getreden, is er nog weinig ervaring mee. 

Hoe het werkt

Iedereen die nog geen 55 jaar oud is, kan voor deelname aan het Parttime Master Bedrijfskunde programma van de regeling gebruik maken. Een van de voordelen van de regeling is dat het geleende bedrag pas na het afstuderen over een periode van 15 jaar hoeft te worden terugbetaald. Dit betekent dat als je in september 2018 aan de studie begint, je naar verwachting medio september 2020 zal afstuderen en pas in januari 2021 begint met terugbetalen! De laatste termijn zou te betalen zijn in december 2036.

Krediet aanvragen voor Parttime Master Bedrijfskunde

Het levenlangleren krediet kun je voor Parttime Master Bedrijfskundeaanvragen via Mijn DUO. Je hebt naast je eigen gegevens ook gegevens van de opleiding nodig. In de factsheet staan de gegevens die je nodig hebt. 

Je dient voor de aanvraag tevens een verklaring collegegeld in te sturen. Zodra je aangemeld bent als student kan RSM deze voor je ondertekenen.