Vergroot je carrièrekansen met een management master

Elke ambitieuze student en young professional wil het: grip krijgen op zijn of haar loopbaan. Hoe je dat doet? Door vaardigheden te leren waar je echt wat aan hebt. Volgens ervaringsdeskundige Loek Lennaerts is een master in management hier erg geschikt voor.Een master in management helpt je om je kennis te verbreden en je nieuwe perspectieven eigen te maken. Loek Lennaerts weet er inmiddels alles van. Na zijn eerste master aan de Erasmus Universiteit hield het leren voor Loek niet op. Met de Master in Management van RSM ontwikkelt hij nu namelijk een scherpe blik op bedrijfsvoering en krijgt hij zicht op het grote plaatje.

Waarom wilde je een tweede master doen?

“Ik koos oorspronkelijk voor de master in health economics, policy and law omdat ik de combinatie van gezondheidszorg en economie erg interessant vind. Die biologische kant en geneeskunde trok mij een stuk minder. Dankzij de master kreeg ik veel inzicht in de Nederlandse gezondheidszorg op verschillende gebieden. Denk aan de zorginkoop en -verkoop, en de farmaceutische industrie. Maar na de studie voelde ik sterk de drang om mijn horizon te verbreden. Het voelde een beetje alsof ik nog niet genoeg skills had om aan mijn loopbaan te beginnen. Ik wilde nieuwe vaardigheden leren in combinatie met de gezondheidszorg, die nog steeds erg interessant vind.”

Wat maakt een master in management zo geschikt als tweede master?

“Met een master in management verbreed je jouw horizon op een unieke manier. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Ik denk dat het voor heel veel verschillende mensen superinteressant kan zijn om deze opleiding te volgen. Je leert vaardigheden die je in elk vakgebied kunt toepassen. Dat zie ik ook terug om me heen. Mijn medestudenten hebben diverse achtergronden, van computer science tot natuurkunde. En velen daarvan doen de opleiding als tweede master. Al die achtergronden maken de discussies in de collegezalen ook erg leuk!”

Wat leer je nu precies?

“De master in management laat mij de corporate kant van de gezondheidszorg zien en begrijpen. Die richting vind ik erg interessant. De opleiding heeft een brede invalshoek en is dus niet specifiek gericht op één onderwerp. Je krijgt bijvoorbeeld vakken over finance, marketing, strategie en business analytics. Je leert hierbij niet alleen academische theorieën, maar ook zaken die je echt in de praktijk kunt toepassen. Bijvoorbeeld een consultancyproject, waarbij je nieuwe vaardigheden toepast in een bestaand bedrijf.

Door de brede invalshoek krijg je uiteenlopende vaardigheden. Zeker als starter is het belangrijk dat je de basis kent van verschillende vakgebieden. Het is echt een toevoeging voor je carrière als je ooit aan de slag wilt als manager.”

Waarom RSM?

“Mijn vorige master deed ik ook in Rotterdam, dus ik kende de stad. En RSM staat nationaal en internationaal erg goed aangeschreven. De keuze was daardoor snel gemaakt. Daarnaast vind ik de communicatie van RSM erg goed. Niet alleen tijdens de studie: RSM helpt studenten ook bij het zoeken naar een baan.”

Je bent inmiddels al een tijd bezig. Bevalt het?

“Ik heb een pittig en intensief jaar achter de rug, maar het curriculum is een mooi totaalpakket. Ik ben veel op de universiteit vanwege groepsprojecten. Die vergen veel communicatie, en dan werkt het in de praktijk het beste als je elkaar persoonlijk op de universiteit ziet. Het leukste vind ik de nieuwe vakken die ik leer. Dat zijn de kwantitatieve vaardigheden, zoals finance en business analytics. Daar had ik eerst totaal geen verstand van. Het is fijn dat ik nu een basis heb.

De master is zoals ik al zei wel erg intensief. Ook als het niet uitkomt, heb je deadlines. Er is veel om bij te houden, dus je planning en time management moeten goed zijn.”

Wil je straks een koppeling maken tussen gezondheidszorg en management?

“Absoluut! Ik zie mezelf in de toekomst zeker in de gezondheidssector werken. In ieder geval als manager in een gezondheid gerelateerd bedrijf. Waarschijnlijk een multinational. Of mijn baan dan met bijvoorbeeld inkoop of juist zorgverlening te maken heeft, weet ik nog niet. Voor de toekomst heb ik een huisje-boompje-beestje-beeld in mijn hoofd. En mijn carrière is daar een groot onderdeel van.”

Hoe vergroot de master je carrièrekansen?

“Al die verschillende vaardigheden helpen je enorm. Zeker als je starter bent. Je krijgt echt een kickstart. Doordat je breed onderlegd bent, begrijp je beter hoe een bedrijf werkt. Je kunt vervolgens ook zelf beter een spil zijn in een afdeling. Het maakt niet uit om welk bedrijf het gaat. Daarmee kom ik aan bij wat ik eerder al zei: een master in management is praktisch ingesteld en geschikt voor elk vakgebied. Iedereen ziet er denk ik wel toevoegde waarde in. Ik kan een master in management dus zeker aanraden.”

Meer informatie

De tweejarige Parttime Master in Management bestaat uit colleges op vrijdagmiddag en online modules. Voor meer informatie over deze Nederlandstalige deeltijdstudie kun je contact opnemen met Paola van Wijk (pwijk@rsm.nl) en Hadassa Lok (lok@rsm.nl ).


Type
PMIM blog