FAQ

FAQ

Toelating

Wat als mijn gemiddelde cijfer niet hoog genoeg is?

Als je een 7.5 (HBO) of 7.0 (WO) of hoger gemiddeld staat over je gehele bachelor, ben je toelaatbaar tot de master. Vanuit het HBO dien je dan eerst de premaster te volgen. Het is niet mogelijk om toegelaten te worden wanneer je gewogen gemiddelde onder de gestelde norm valt.

Last update:
Monday, 15 June 2020

Ik heb een aantal jaar werkervaring. Moet ik de premaster volgen?

Werkervaring telt niet als vervanging van de premaster. Als je een hbo-diploma hebt, dien je sowieso de premaster te volgen.


Als je een wo-diploma hebt met voldoende studiepunten op het gebied van onderzoeksmethoden hoeft dit niet. Bij je inschrijving kunnen wij beoordelen of je vooropleiding hieraan voldoet.

Wil je meer weten over het hoe en waarom van de premaster? Lees dan het artikel Wat is de waarde van een premaster Bedrijfskunde?

Last update:
Tuesday, 14 July 2020

Hoe wordt mijn GPA berekend?

Je GPA wordt berekend over al je cijfers uit je bachelor, als gewogen gemiddelde aan de hand van de studiepunten. Als je je inschrijft rekenen wij dit voor je uit.

Last update:
Tuesday, 11 February 2020

Ben ik ook toelaatbaar met een premaster van een andere universiteit?

Of je toelaatbaar bent met een premaster van een andere universiteit, zullen we aan de hand van je vooropleiding en de betreffende premaster moeten bepalen. We raden je aan je in te schrijven via Studielink en vervolgens in RSM’s systeem OLAF alle benodigde documenten aan te leveren. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen of je toelaatbaar bent.

Last update:
Tuesday, 11 February 2020

Hoe weet ik of ik voldoende studiepunten heb op onderzoeksmethoden?

Het is soms lastig om zelf te bepalen of je aan de toelatingseis voldoet wat betreft studiepunten op het gebied van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Ons advies is in dat geval om je in te schrijven via Studielink, je krijgt dan automatisch bericht van ons inschrijvingssysteem OLAF om de benodigde documenten aan te leveren en je inschrijving compleet te maken. Wij zijn aan de hand daarvan goed in staat om je toelaatbaarheid te beoordelen.

Last update:
Tuesday, 11 February 2020