FAQ

FAQ

Premaster

Ben ik ook toelaatbaar met een premaster van een andere universiteit?

Of je toelaatbaar bent met een premaster van een andere universiteit, zullen we aan de hand van je vooropleiding en de betreffende premaster moeten bepalen. We raden je aan je in te schrijven via Studielink en vervolgens in RSM’s systeem OLAF alle benodigde documenten aan te leveren. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen of je toelaatbaar bent.

Last update:
Tuesday, 11 February 2020

Wat zijn de kosten voor de premaster?

De premaster Bedrijfskunde kost €1.048 voor het collegejaar 2021-2022. Met de deeltijdvariant Nederlandstalige premaster heb je alleen op vrijdag les en ben je na afronding toelaatbaar tot de Parttime Master in Management.

Last update:
Thursday, 10 September 2020

Ik heb een aantal jaar werkervaring. Moet ik de premaster volgen?

Werkervaring telt niet als vervanging van de premaster. Als je een hbo-diploma hebt, dien je sowieso de premaster te volgen.


Als je een wo-diploma hebt met voldoende studiepunten op het gebied van onderzoeksmethoden hoeft dit niet. Bij je inschrijving kunnen wij beoordelen of je vooropleiding hieraan voldoet.

Wil je meer weten over het hoe en waarom van de premaster? Lees dan het artikel Wat is de waarde van een premaster Bedrijfskunde?

Last update:
Tuesday, 14 July 2020

Hoe kan ik me inschrijven voor de premaster?

Inschrijven voor de premaster voor het collegejaar 2021-2022 kan via Studielink. Je vindt de premaster met de zoekterm “premaster bedrijfskunde parttime”, filter hierbij op Erasmus Universiteit Rotterdam. (De premaster staat gecategoriseerd als voltijd, maar dit is echt de goede.) 


Als je je inschrijving in Studielink voltooid hebt, ontvang je automatisch bericht van ons inschrijvingssysteem OLAF. In dit systeem maak je je inschrijving compleet en lever je alle documenten aan. De vragen in OLAF worden in het Engels gesteld, maar je kunt deze gerust in het Nederlands beantwoorden.

Inschrijven kan tot 15 mei 2021, maar we raden je aan dit op tijd te doen omdat programma's vol kunnen raken.

Last update:
Monday, 12 October 2020

Kan ik halverwege het jaar instromen?

Het is niet mogelijk om halverwege in te stromen in de master of premaster. Het startmoment is in september.

Als je in 2021 wilt starten aan de opleiding, kun je je inschrijven via Studielink.

Last update:
Monday, 12 October 2020

Hoe lang duurt de premaster?

De premaster duurt 1 jaar en colleges vinden alleen plaats op vrijdag. Er is 1 startmoment per jaar: in september.

Last update:
Tuesday, 11 February 2020

Wat is de studiebelasting van de premaster?

Hoewel het aantal uren dat je aan je studie besteedt per persoon verschilt, gaan we voor de premaster uit van gemiddeld 20 uur per week. Dit is inclusief de colleges op vrijdag.

 

Last update:
Tuesday, 11 February 2020