Logistieke keuzes in de praktijk [webinar]

Live vanuit de studio op de campus: op maandag 12 april vindt het webinar Logistieke keuzes in de praktijk plaats. En jij kunt erbij zijn! Van 16u tot 17u kun je deelnemen aan deze sessie waarbij host Klaas Wassens je introduceert met experts op het gebied van logistiek, onder wie docent Luuk Veelenturf.

We nemen beslissingen soms op gevoel. Dat geldt thuis maar ook in een zakelijke omgeving. En dat gaat niet altijd goed. Soms wordt er te veel geproduceerd en lopen voorraden hoog op. Of moeten we lang(er) wachten op een bestelling, omdat bezorgdiensten overuren maken.

Maar tegenwoordig is er data beschikbaar. Daar kunnen we als consument en bedrijf gebruik van maken als we betere beslissingen willen nemen. Hoe doe je dat? Met diverse technieken kan in marketing en productie, logistieke risico’s en onzekerheid beperkt worden. En zo loop je minder kans om net na die verjaardag het bestelde cadeautje op de deurmat te krijgen.  


Dr. Luuk Veelenturf is als Associate Professor verbonden aan de vakgroep Technology and Operations Management. Je kunt een goed gesprek met hem voeren over real-time transport en mobiliteitsoperaties. Denk hierbij aan uitdagingen op het gebied van openbaar vervoer, stadslogistiek, routeoptimalisatie en data-gedreven  transport oplossingen. Onderzoek van Luuk richt zich onder andere op duurzaam transport en algoritmes ter ondersteuning van logistiek-gerelateerde besluitvorming. In een tijd die gekenmerkt wordt door logistieke uitdagingen, zijn inzichten uit zijn vakgebied wellicht relevanter dan ooit.


Digitale tafelgasten

Te gast om te delen vanuit de logistieke praktijk, zijn Leonie van Heijningen, Gertie Wiersma en Martijn Bakker. Zij zullen digitaal aanhaken en ingaan op hun ervaringen en uitdagingen.

Leonie van Heijningen is al enige tijd actief in de logistieke wereld van Retail. Op dit moment is ze Logistics Director bij ALDI. Het managen en verbeteren van de logistieke processen is haar dagelijks werk. Leonie zal vertellen hoe ze data gebruikt om uit te zoeken of een hoge service gecombineerd kan worden met lage kosten. En hoe ze data de afgelopen jaren in haar dagelijkse werk heeft toegepast om processen te optimaliseren en aan te laten sluiten op de strategie van een bedrijf.

Gertie Wiersma werkt naast haar huidige baan als Workforce Manager mee aan het ontwerp en de inrichting van een nieuw distributiecentrum van XPO Logistics . Daar is ze vanaf juli als Business Support Manager verantwoordelijk voor de operatie-ondersteunende processen, zoals Warehouse Analysis, WMS beheer en Facility.  Gertie zal duidelijk maken dat betrouwbare en volledige informatie nodig is voor efficiënte processen. En hoe het ontbreken daarvan kan leiden tot lange wachttijden en extra kosten.

Martijn Bakker is Partner bij consultancy- & interimbureau TICM, specialist in logistieke veranderprocessen. Hij begeleidt bedrijven zoals Bol.com, Albert Heijn en ASML bij de implementatie en optimalisatie van gerobotiseerde distributiecentra. Sensoren en robots creëren een enorme hoeveelheid data. Martijn zal uitleggen hoe bedrijven uit deze databrij wijs kunnen worden en hoe ze daar bij de bouw van een distributiecentrum al rekening mee kunnen houden.


Parttime Master in Management

Dit webinar wordt gehost door Klaas Wassens, Executive Director van de Parttime Master in Management. De uitzending maakt onderdeel uit van deze masteropleiding en wordt speciaal voor geïnteresseerden in de master opengesteld.