Curriculum

Curriculum

Als premaster student volg je diverse vakken uit het reguliere bachelor Bedrijfskunde programma.

Het basiscurriculum (omvang 25 EC) is gericht op het vergroten van jouw academische vaardigheden en dient door iedere premaster student gevolgd te worden, ongeacht de master die je van plan bent te kiezen. Daarnaast bepaalt de master die je wilt kiezen, welk ander verplicht vak (omvang 4-5 EC) je dient te volgen. Wil je de keuze uit meerdere masters openhouden, dan zul je voor elke master het daarbij behorende verplichte vak dienen te doen.

Het wordt door de meeste master programma’s aanbevolen tevens een optioneel vak (omvang 4-5 EC) te volgen. Dit vak is bedoeld om extra verdieping en kennis te verkrijgen in het betreffende vakgebied.

 • In dit onderdeel komen in collegejaar 2020 - 2021 de volgende vakken aan bod:

  Premaster Bedrijfskunde - Basiscurriculum 2020-2021

  Let op: Met ingang van het academisch jaar 2019-2020 wordt de komende jaren het hernieuwde curriculum van de bachelor Bedrijfskunde ingevoerd. Voor het Nederlandstalige programma van de premaster Bedrijfskunde betekent dit dat zowel de vakken in het basiscurriculum als de master-specifieke vakken per collegejaar kunnen wijzigen ten opzichte van voorgaande jaren.

  Aanvullend gelden er extra eisen voor toelating tot de master waar, voor of tijdens de premaster, aan moet worden voldaan. Hier kun je meer informatie vinden over de verschillende toelatingseisen.

 • De master die je van plan bent te kiezen bepaalt welk vak uit het reguliere bachelorprogramma je gedurende de premaster naast het basiscurriculum dient te doen. Wil je de keuze uit meerdere masters openhouden dan zul je voor elke master het daarbij behorende verplichte vak dienen te doen. Omvang: minimaal 4 - 5 EC. Meer informatie over welk verplicht vak nodig is om welke master aansluitend te mogen volgen zal binnenkort bekend worden gemaakt op deze pagina.

   

 • Naast de verplichte onderdelen bevelen de meeste masters een vak aan. Dit vak is bedoeld om of extra verdieping te verkrijgen in het betreffende vakgebied of om extra verbreding en context te bieden met betrekking tot het vakgebied. Omvang 4 – 5 EC. Meer informatie over de aanbevolen vakken zal binnenkort bekend worden gemaakt op deze pagina.

  Opmerking: Er worden GEEN vrijstellingen verleend voor onderdelen van deze premaster.