Online onderwijs september 2020

Online onderwijs september 2020

Gegeven de onzekerheid rond de verdere impact en gevolgen van COVID-19 en gegeven onze wens om onze zittende studenten tijdig en duidelijk te informeren, laten we jullie hierbij weten dat Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) heeft besloten om (ook) het Bedrijfskunde premaster programma dit najaar in ieder geval online aan te bieden. Met andere woorden: je kunt volledig deelnemen aan het programma vanuit huis, zonder de noodzaak om naar Rotterdam te komen. Je hebt gegarandeerd toegang tot alle colleges en werkgroepen; je kunt aan al je tentamens deelnemen en je kunt al je studiepunten tot aan de Kerstvakantie op afstand verdienen. Ofwel: iedereen gaat zo veel mogelijk online. Dit geldt ook voor de kick-off e.d.

We geven je de garantie dat ons online onderwijs aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet als ons on-campus onderwijs. Dit betekent ook dat het diploma dat je uiteindelijk op RSM behaalt dezelfde waarde zal hebben als de diploma’s uit het pre-Corona tijdperk.

Voor je studie het komend jaar op RSM betekent dit het volgende:

 • alle vakken van het eerste en tweede blok worden online aangeboden;
 • colleges gaan veelal in de vorm van webcasts, video’s, en MOOCs;
 • kleinere werkgroepen voor vakken als Onderzoeksproject of Bachelor scriptie worden online gegeven in de beoogde groepen, waarbij docenten en student-assistenten je door de oefeningen en opdrachten heen loodsen;
 • tentamens en opdrachten zijn alleen online en ‘take home’. Veel ‘klassieke’ tentamenvormen zijn vervangen door take home exams of opdrachten;
  • Erasmus University Rotterdam organiseert voor alle eerstejaars (dus voor alle opleidingen) de EUREKA week – een week gevuld met introductie activiteiten. EUREKA week wordt een online event dit jaar, en vindt plaats van maandag 17 tot en met donderdag 20 augustus;
  • De officiële kick-off van het premaster programma Bedrijfskunde vindt plaats op donderdag 27 augustus – eveneens online. Tegelijk kijken we natuurlijk allemaal uit naar het moment waarop we jullie ook in levenden lijve kunnen verwelkomen. We hopen op een feestelijk moment begin januari 2021!

  We onderzoeken momenteel of we toch ook enkele activiteiten op de campus kunnen doen – als de omstandigheden dat toelaten. Desalniettemin: dat is optioneel. Wie niet naar de campus komt, ondervindt daarvan geen enkel nadeel.

 • RSM is er klaar voor. We hebben de laatste paar maanden van het afgelopen jaar al online gedraaid en dat ging goed. We hebben gezien dat studenten colleges via webcast waarderen en dat ze er ook de voordelen van inzien. Zo kun je colleges in eigen tempo bekijken en nog eens terugspoelen naar lastigere passages. Desondanks: er gaat niets boven de ervaring van een echte werkgroep. Maar we hebben gezien dat onze studenten heel goed in staat zijn om succesvol online samen te werken en goed werk af te leveren.

 • Online-onderwijs kent ook uitdagingen. Bijvoorbeeld voor studenten die zich niet zo makkelijk concentreren of die het een uitdaging vinden om al het werk thuis goed te kunnen plannen. Of voor studenten die dyslectisch zijn, of visuele of auditieve beperkingen hebben. Bovendien kan ook je thuissituatie niet erg geschikt zijn om te studeren vanwege huiselijke zorgen. Of simpelweg omdat je geen goed internet hebt. Zit je in zo’n situatie, neem dan contact op met de studieadviseurs.

 • Praktisch: computer configuratie
  Je hebt een minimale configuratie nodig om goed te kunnen deelnemen aan het programma.

  • Operating system
   Mac OS X or Mac OS 10.10 of hoger
   Windows 7 of hoger
   Linux: Mint 17.1, Ubuntu 12.04, OpenSUSE 13.2 en hoger
  • Processor
   Minimaal vereiste is Intel i3 of vergelijkbaar (bijv. AMD Ryzen 3); i5 of hoger is aanbevolen, vooral als je met videoconferenctie - applicaties als Zoom gaat werken.
  • ​​​​​​​Werkgeheuegen (RAM)
   4 GB of meer
  • Disk space
   256 Gb of meer, SSD is aanbevolen (is sneller), maar is niet verplicht.
  • Video-Out
   HDMI
  • Netwerk connectie
   Bekabeld of draadloos 600 kbps is minimum, 1.5 Mbps of meer is aanbevolen voor video-based online interactie and collaboration (802.11 G)
   ​​​​​​​Mobiel 3G or 4G
  • Internet browser
   In het algemeen volstaan recente versies van Chrome, Firefox, of Safari. Let op: Internet Explorer 11 en Edge werken niet op alle applicaties. Loop je tegen een probleem aan probeer dan eerst via een andere browser.
  • Andere hardware
   Een webcam, ofwel ingebouwd in je computer of eentje die via USB verbindt
   Speakers en een microfoon, ofwel ingebouwd, ofwel USB plug-in of draadloos Bluetooth

  Je hebt een bepaalde minimum configuratie nodig op je computer om volop mee te kunnen doen. Kijk voor details op:

  Zoomhttps://support.zoom.us/hc/en-us/articles/201362023-System-Requirements-for-PC-Mac-and-Linux

  Canvashttps://community.canvaslms.com/docs/DOC-10720-67952720329

  Beschik je niet over de vereiste configuratie, probeer die dan aan te schaffen. Heb je daarvoor onvoldoende financiële middelen, dan kun je voor financiële ondersteuning aankloppen bij het Erasmus Trustfonds.

  https://www.eur.nl/nieuws-agenda/dossiers/corona#hoe-kan-ik-onderwijs-op-afstand-volgen-wanneer-ik-geen-financile-middelen-heb-om-goede-ict-apparatuur-aan-te-schaffen

 • Mocht je overwegen om op kamers te gaan wonen: de keuze is aan jou of je iets wilt huren in Rotterdam dit najaar of dat je liever wacht tot het voorjaar. Let wel: mocht er besloten worden dat we in januari 2021 weer on-campus gaan dan heb je weer huisvesting nodig.

 • De collegegelden blijven ongewijzigd € 1.036, - voor 2020-2021.

 • Studeren is meer dan alleen maar college volgen. Het face-to-face contact met docenten en medestudenten is een belangrijk onderdeel van de studie-ervaring. Hoewel we alles online netjes gaan regelen, kijken we toch al vast verlangend vooruit naar het post-Corona tijdperk. We hopen echt in januari 2021 weer op de campus te kunnen starten. Indien vanaf dan het overgrote deel van het online onderwijs weer vervangen zal worden door onderwijs op de campus verwachten we je dan ook weer terug. Uiterlijk op 15 oktober hoor je hier meer over.

 • Voor de meest recente informatie over het premaster programma Bedrijfskunde kijk je op kanalen als: SIN-Online, Canvas en in de course manuals – we gaan je tijdens de kick-off uitleggen hoe dat allemaal werkt.

  Voor algemene informatie over hoe de EUR omgaat met Corona kijk je op de EUR Corona Website https://www.eur.nl/corona