Praktische zaken

Praktische zaken

Studielink

Na het ontvangen van een toelatingsbrief dien je je in Studielink aan te melden voor de studie Bedrijfskunde. Studielink houd jou vervolgens op de hoogte van de status van jouw inschrijving.

Een inschrijving is pas helemaal compleet wanneer je een collegekaart en bewijs van inschrijving (twee inschrijfstrookjes) hebt ontvangen. De collegekaart wordt eenmalig opgestuurd en is gedurende de gehele opleiding geldig. Een bewijs van inschrijving ontvang je per collegejaar.

Heb je vragen over je inschrijving, neem dan contact op met het ESSC, tel. (010) 4082323 of kijk op hun website https://www.eur.nl/essc/ask/

Studentnummer 

Op het inschrijfformulier van de Erasmus Universiteit staat jouw studentnummer/examennummer vermeld (vb: 12345ab). Dit nummer is persoonsgebonden en komt ook op je collegekaart te staan. Jouw studentnummer is ook meteen jouw inlog, ERNA-account genoemd, voor de diverse systemen die bij de opleiding Bedrijfskunde gebruikt worden (vb: 12345ab@eur.nl). Aan je studentnummer is ook een e-mailadres gekoppeld: 12345ab@student.eur.nl. Zorg ervoor dat je je studentnummer altijd bij je hebt zolang je nog niet over je collegekaart beschikt. 

MyEUR

MyEUR is de ingang tot de belangrijkste onderwijsinformatiesystemen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De portal biedt studenten (en ook medewerkers) waar ook ter wereld toegang tot faciliteiten als webmail, OSIRIS, Canvas, SIN-Online en de Universiteitsbibliotheek. Daarnaast biedt de MyEUR nieuws, links en zoekfuncties. Om in te loggen op MyEUR heb je een ERNA-account nodig (zie uitleg bij studentnummer). 

SIN-Online

SIN-Online is het intranet voor voltijd Bedrijfskunde studenten. Je vindt er informatie over vakken, roosters, concept cijfers, case inschrijvingen, mededelingen en nog veel meer. Het wordt verzorgd en beheerd door Programma Management. Via MyEUR kom je op SIN-Online. 

Canvas

Canvas is de digitale leeromgeving en is vakgebonden. Je vindt er o.a. announcements betreffende het vak, de uitgebreide Course Manual, literatuur, docentenspreekuur, collegesheets, opdrachten, oefententamens, discussion boards, uitwerkingen van opdrachten, etc. De Canvas-courses worden door de docent(en) (en eventueel secretaresses en studentenassistenten) zelf onderhouden. Via MyEUR kom je op Canvas terecht.

OSIRIS-student 

OSIRIS-student is de Internettoegang tot het studievoortgangsysteem OSIRIS. Met behulp van OSIRIS-student kun je je onder andere in- en uitschrijven voor (her)tentamens en je officiële cijfers opvragen. Via MyEUR kom je op OSIRIS-student