Leiderschap voor Ervaren Managers (The Challenge of Leadership)

Leiderschap voor Ervaren Managers (The Challenge of Leadership)

Hoe geef je leiding aan je team om weerstand te bieden aan toenemende concurrentie? Snelle veranderingen en een hoge mate van onzekerheid vergroten de verantwoordelijkheden van managers en vragen om meer aandacht voor zingeving binnen de hele organisatie. Gestandaardiseerde recepten werken niet als je er als manager voor moet zorgen dat medewerkers vanuit autonomie en eigen verantwoordelijkheid rekening moeten houden met belangen die de organisatie overstijgen.

Til jouw teams en bedrijf naar een hoger niveau

Tijdens dit Engelstalige programma leer je in vijf dagen hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen om bijzonder goede prestaties neer te zetten binnen jouw organisatie. Door vernieuwende ideeën en de collectieve kennis binnen jouw organisatie optimaal te benutten ben je in staat om vooruitgang te boeken als leidinggevende, je team te motiveren en je bedrijfsdoelen te behalen.

Onder leiding van hoogleraar Dirk van Dierendonck en leiderschapscoach Eline Peeters versnel je je leren, ontwikkeling, acties en impact. Centraal staat de praktische toepassing van methoden en hulpmiddelen bij je eigen zakelijke uitdagingen. Met de cursus 'De kracht van leiderschap' breid je je leiderschapsrepertoire uit. Je krijgt nieuwe perspectieven, vergroot je bekwaamheid als leider en ontwikkelt je eigen manier om mensen te inspireren. Na de cursus ben je er klaar voor om je team en bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Leerdoelen

Door dit korte leiderschapsprogramma zal je:

  • praktijkgericht leren om je persoonlijke kracht te vergroten
  • bewuster worden van je leiderschapsstijl en deze effectiever maken
  • bewuster met anderen omgaan en hen helpen meer uit zichzelf te halen
  • je visie op leiderschap (her)overwegen en verschillende standpunten met elkaar verbinden
  • verkennen en ontdekken hoe je je leiderschapsrepertoire verder kunt ontwikkelen om nog effectiever te zijn in uitdagende situaties.

Het programma The Challenge of Leadership is ook een onderdeel van het programma Advanced Management and Leadership Programme van RSM.