De Essentie van Strategie (Foundations of Strategy)

De Essentie van Strategie (Foundations of Strategy)

Ontwikkel een grondige kennis van organisatiestrategie, plus de analytische en conceptuele vaardigheden die je nodig hebt om bij te dragen aan het succes van je bedrijf.

Het begint bij een goede strategie

Een concurrentievoordeel neemt in de loop van de tijd af. Je kunt aan de toekomst van je organisatie bijdragen door een nieuwe concurrentievoorsprong te creëren en de daarbij behorende strategie te implementeren. Hiervoor heb je kennis nodig van de voornaamste strategische hulpmiddelen en vaardigheden. Je moet ook inzien welke gevolgen strategische beslissingen kunnen hebben, omdat dit invloed heeft op elke functie binnen een bedrijf.

In drie dagen leer je over veelgebruikte en bewezen strategiekaders en -hulpmiddelen die essentieel zijn voor elk bedrijf en voor elke strategie. Leer in de Engelstalige cursus ook hoe je met de belangrijkste elementen van strategie moet werken om zakelijke uitdagingen te overwinnen en concurrentiekrachten te herkennen. Je krijgt tactische tips en vaardigheden die je direct binnen je functie en organisatie kunt toepassen. De cursus neemt ongeveer 50-60 uur in beslag. De helft van de tijd besteed je in het klaslokaal. De andere helft is bedoeld voor voorbereiding en de opdracht waar je of op kantoor aan werkt.

Leerdoelen

Na deze Engelstalige cursus kun je:

  • de nieuwste kennis voor het bepalen en implementeren van strategieën binnen je functie toepassen
  • industrieën, de concurrentie, succesfactoren en organisatorische competenties analyseren en begrijpen welk effect deze op strategie hebben
  • je organisatie helpen bij het maken van strategieconcepten en het formuleren van strategieën
  • de grootste uitdagingen bij het uitvoeren van strategieën en de effecten daarvan identificeren
  • begrijpen hoe overnames en samenwerkingen bijdragen aan het uitvoeren van strategieën
  • een actieplan voorstellen waarmee je je zakelijke uitdagingen kunt overwinnen.

Het programma Foudations of Strategy is ook een onderdeel van het Diploma Programme in General Management van RSM.