Duurzaam Financieel Management (Sustainable Finance)

Duurzaam Financieel Management (Sustainable Finance)

Deze driedaagse cursus gaat in op het waarom, wat en hoe van duurzame financiering, geeft je praktische hulpmiddelen voor het implementeren van duurzaam investeren en lenen. 

 

Hoe kan de financiële sector bijdragen aan de transitie van bedrijven naar het creëren van waarde op de lange termijn binnen een duurzame economie, of dit proces zelfs versnellen? Als dit inhoudt dat financiële, sociale en milieuwaarden moeten worden gecombineerd, welke manieren en uitdagingen zijn er dan voor duurzaam investeren en lenen?

Waardecreatie op lange termijn

De voornaamste uitdaging is het plannen van de langetermijnintegratie van financiële, sociale en milieuaspecten. Het waarom, wat en hoe van geïntegreerde en duurzame financiën komen aan bod tijdens deze driedaagse, Engelstalige cursus van RSM Executive Education. Tijdens de workshopsessies leer je over praktische hulpmiddelen voor het implementeren van duurzaam investeren en lenen en ga je de onderliggende problemen op het gebied van veranderingsmanagement verkennen.

De beste academici van RSM en vooraanstaande experts op het gebied van activamanagement en de bankensector laten je zien hoe sociale aspecten en milieuaspecten kunnen worden geïntegreerd zonder negatieve invloed op de winst. Na de opleiding ben je in staat bij te dragen aan een financiële sector die zijn rol in de maatschappij vervult door financiële middelen toe te kennen aan duurzame bedrijven en projecten. 
 
Tijdens de cursus Duurzaam Financieel Management maak je kennis met de nieuwste vaardigheden en methoden voor duurzaam investeren en lenen die je binnen je eigen bedrijf kunt overnemen.

Leerdoelen

Tijdens deze cursus: 

  • leer je hoe je financiën aan duurzaamheidsvraagstukken kunt koppelen 
  • krijg je inzicht in de overstap van de wereldwijde economie naar duurzaamheid 
  • leer je hoe bedrijven en financiële instellingen zich kunnen aanpassen aan een duurzamer economisch model 
  • doe je kennis op over de nieuwste aanpakken op het gebied van duurzaam investeren en lenen
  • leer je hoe je actief in gesprek kunt gaan met bedrijven en financieel management om betrokkenheid te creëren 
  • ontdek je praktische hulpmiddelen voor het implementeren van financieel rendement bij duurzaam investeren en lenen binnen jouw organisatie.