Programma RSM open dag voor professionals

Studeer naast uw baan! Kom op zaterdag 21 mei naar RSM en maak kennis met het aanbod voor professionals: Parttime Master Bedrijfskunde, MBA programma’s en Executive Education. Leer ook over verschillende leiderschapsstijlen tijdens een mini-masterclass van één van RSM’s top docenten en lunch met alumni.

09.30 registratie
10.00 welkom door Klaas Wassens, executive director
10.15 informatiesessie 1 MBA, Parttime Master Bedrijfskunde en Executive Education
10.45 informatiesessie 2 MBA, Parttime Master Bedrijfskunde en Executive Education
11.15 pauze
11.30 masterclass door Prof. dr. Dirk van Dierendonck
12.15 lunch met alumni van RSM
13.00 einde

Masterclass ‘Manager van de 21ste eeuw is dienende leider’

door Prof. dr. Dirk van Dierendonck

De mens als cruciale succesfactor; voor bedrijven die worden gedreven door kennis is het de realiteit van nu. Zo verandert langzaam maar zeker ook de manier van leidinggeven.

Onze kenniseconomie roept om meer dienende leiders. Hoe wordt u nu eigenlijk zo’n manager van de 21e eeuw? U leert het niet uit een boek.

Dus, worden mensen als leider geboren of kunt u zich ontwikkelen tot een succesvolle leider? Iedereen die wil reflecteren op het eigen gedrag kan leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Leiderschap heeft immers niet te maken met uw positie maar vooral met uw competenties. Daarbij kunt u zich afvragen wat uw leiderschapsstijl is, met wie u samenwerkt en wat u met uw collega's wilt bereiken.

Wat zijn zogenaamde 'dienende leiders' en waarom krijgt deze vorm van leiderschap in professionele organisaties zoveel aandacht? In deze masterclass vertelt Prof. dr. Van Dierendonck u over de competenties van leiders en welk gedrag ons tot effectieve leiders maakt.