Studievaardigheden

Studievaardigheden

Studeren aan de universiteit is anders dan leren op de middelbare school. Niet alleen ligt het tempo hoger en is er (veel) meer stof om te ‘leren’, de stof is veelomvattend en meer zelfstudie is vereist. Studeren verlangt dan ook een nieuwe aanpak van je, goede studievaardigheden zijn belangrijk. Daarnaast vereist studeren goede time-management- en planning skills. 

Workshops

Op EUR niveau worden diverse trainingen en workshops aangeboden om je bij je studie te ondersteunen. Kijk voor het actuele aanbod en inschrijfdata op deze pagina.

Individuele begeleiding

Uiteraard kun je bij ons terecht voor individuele begeleiding bij het verbeteren van je studieaanpak. Vaak is nog niet duidelijk waar nu precies de schoen wringt. Je doet je best, besteedt genoeg tijd aan je studie, maar toch lukt het niet om je vakken naar voldoening af te ronden. Ook dan is het een goed idee om een afspraak te maken met één van de studieadviseurs. Samen met jou analyseren we je studieaanpak en creëren we een behapbaar plan om je studievaardigheden en je studievoortgang te verbeteren.

In de online course "Effective studying" op Canvas kun je veel studietips vinden. 

En heb je de studietips gelezen die we in november 2020 via ons SIN-Online channel 'Studieadviseurs RSM' hebben gedeeld? Je vindt ze hier.