Studievaardigheden

Studievaardigheden

Studeren aan de universiteit kan anders zijn dan op de hogeschool. Niet alleen ligt het tempo hoger en is er meer stof om te ‘leren’, de stof is veelomvattend, theoretischer en meer zelfstudie is vereist. De studieadviseurs kunnen je begeleiding bieden indien je je academische studievaardigheden wilt verbeteren.

Workshops

Aan het begin van ieder trimester organiseren de studieadviseurs kleinschalige workshops waarin we aan de slag gaan met studievaardigheden, studiemethodes en plannen. Data van de workshops en mogelijkheden om in te schrijven worden op ons Sin Online channel ‘RSM Studieadviseurs’ vermeld.

Individuele begeleiding

Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor individuele begeleiding bij het verbeteren van je studieaanpak. Vaak is nog niet duidelijk waar nu precies de schoen wringt. Je doet je best, spendeert genoeg tijd aan je studie, maar toch lukt het niet om je vakken naar voldoening af te ronden. Ook dan is het een goed idee om een afspraak te maken met één van de studieadviseurs. Samen met jou analyseren we je studieaanpak en creëren we een behapbaar plan om je studievaardigheden en je studievoortgang te verbeteren.

Een handige site vol studietips vind je hier.