Online colleges najaar 2020

Online colleges najaar 2020

Gezien de onzekerheid over de verdere impact van COVID-19 heeft de Erasmus Universiteit (RSM) besloten om alle verplichte onderwijsactiviteiten in het najaar van 2020-2021 op afstand aan te bieden. Dit omvat lessen (bijv. via webcast en/of video-opnamen), groepswerk (bijv. de mogelijkheid om medestudenten te ontmoeten via MS Teams), maar ook assessments en examens (bijv. take-home assessments en/of online examens).

Sommige niet-verplichte elementen (bijv. onboarding activiteiten, kick-off evenementen, gastcolleges, carrière-evenementen) zullen ook online worden aangeboden.

Alle bij RSM ingeschreven studenten hebben de garantie dat zij alle studiepunten in de eerste twee blokken van het studiejaar 2020-2021 (september - eind december 2020) op afstand kunnen behalen.

Online Onderwijs

Wij garanderen dat het online onderwijs aan dezelfde normen voldoet als ons fysiek onderwijs. Dit houdt ook in dat je einddiploma dezelfde waarde heeft als de diploma's die in voorgaande jaren bij RSM zijn behaald.

 • RSM heeft alles gereed om op afstand te leveren en te beoordelen. De laatste twee blokken van het huidige academisch jaar waren online, vooral onze 15 MSc-programma's. Het blijkt dat studenten waarde hechten aan webcasting, maar ook aan video-opnames, die zeker voordelen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld in je eigen tempo naar het college kijken en gecompliceerdere delen nogmaals herhalen.

  • Je hebt een bepaald minimum aan computerapparatuur nodig om aan onze lessen deel te nemen
  • Een Windows of Apple computer of notebook met webcam, luidspreker en microfoon
  • Internetverbinding
 • Voor sommige van onze studenten kan online leren extra uitdagingen met zich meebrengen. Onze studieadviseurs zijn er om je te helpen en adviseren bij o.a :

  • dyslexie of ADD
  • een auditieve of visuele handicap
  • fysieke, psychische of mentale beperkingen
  • hulp bij planning en/of uitvoering
  • een thuissituatie die niet ideaal is om te studeren
 • De Parttime Master in Management bestaat uit een tweejarig programma. Het collegegeld voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijk collegegeld van €2.143. Voor 2021-2022 kun je uitgaan van een vergelijkbaar bedrag; dit collegegeld kan onderhevig zijn aan verandering.

  Mocht je al een master in Nederland gevolgd hebben (en een diploma behaald), betaal je voor de tweede master het instellingscollegegeld van €12.300 per collegejaar. Bekijk de website van DUO voor financierings mogelijkheden.

  Houd er rekening mee dat je nog steeds verplicht bent om je studiemateriaal, bijvoorbeeld boeken, aan te schaffen.

 • We hopen het reguliere onderwijs per januari 2021 te kunnen hervatten. Zodra dit het geval is, kunnen de colleges op vrijdagmiddag plaatsvinden op de campus.

  Ongeacht of en wanneer de reis- en afstandsbeperkingen blijven bestaan of worden opgeheven, zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle toegelaten studenten de kans krijgen om hun opleiding voort te zetten en de kans krijgen om zonder vertraging af te studeren van hun master programma.

  For regular updates on how RSM and Erasmus University Rotterdam deal with the coronavirus and COVID-19, please visit the RSM Corona website as well as the EUR Corona website.