GMAT & Engels

GMAT & Engels

GMAT m.b.t. premaster-studenten van cohort 2017-2018

Het GMAT-examen is een toelatingseis tot de premaster. Het is een stevige test, die je niet (te) licht moet opvatten. 

Het GMAT-examen bestaat uit vier onderdelen: verbal, quantitative, analytical writing en integrated reasoning. De eerste twee onderdelen bepalen je score. RSM vereist niet dat je de analytical writing en integrated reasoning onderdelen ook doet.

GMAT scores langer dan twee jaar geleden gehaald, zijn niet geldig voor RSM. De vereiste minimum score is 600. Lagere scores worden niet geaccepteerd.

Aantonen GMAT

Premaster studenten die de minimum score van 600 of hoger hebben behaald en aan de Master willen beginnen, moeten hun score aantonen bij de Examencommissie van RSM. Dit kun je doen door de ‘Test Taker Copy’ van je Official Score Report per e-mail naar de Examencommissie te sturen (via de portal van de Examencommissie).  

Vergeet niet om je naam, studentnummer en premaster-programma (BA) erbij te vermelden.

Voor de premaster studenten die in september 2017 met de Master willen beginnen is de deadline voor het opsturen van de ‘Test Taker Copy’ 15 juli 2017. Dit betekent dat de laatste mogelijkheid om het GMAT-examen af te leggen ook 15 juli 2017 is.

Let op: je kunt het GMAT-examen eens per 31 kalenderdagen afleggen en niet meer dan vijf keer in een periode van 12 maanden. Let hier dus op bij het plannen van een eventuele herkansing.

Meer informatie

Voor meer informatie over het GMAT examen kun je deze website raadplegen.  

GMAT-cursussen EUR Taal- en Trainingscentrum

In de afgelopen academische jaren is gebleken dat het behalen van een score van 600 voor de meeste premaster studenten een grote uitdaging is.

Om je optimaal voor te bereiden op de GMAT hebben we een samenwerkingsverband met het EUR Taal- en Traininsgscentrum. Zij verzorgen GMAT-cursussen op de campus.

We adviseren je een van deze cursussen te volgen wanneer je de indruk hebt dat je met zelfstudie de score van 600 mogelijk niet gaat halen en daar dan zo snel mogelijk mee te beginnen. Hoe eerder je begint met je GMAT-voorbereiding, hoe groter de kans dat je de score van 600 daadwerkelijk haalt.  

Engels

Alle Master programma’s zijn Engelstalig. Een goede beheersing van de Engelse taal is daarom essentieel om de Master te kunnen voltooien. Op de volgende manieren kun je een eventuele deficiëntie wegwerken:

Ook het wegwerken van een Engelse deficiëntie moet je aantonen bij de Examencommissie. Dit moet, in tegenstelling tot de GMAT, schriftelijk gebeuren en niet digitaal. Het originele scorebewijs Engels waarmee je Engels sufficiënt bent, dien je te tonen bij het secretariaat van de Examencommissie (kamer T5-41).

Deadline voor het aantonen van het wegwerken van de deficiëntie Engels is 15 juli 2017.