• Tijdsduur

  6 maanden

  Het programma bestaat uit 3 klassikale modules, elk van vier of vijf dagen, aan de Universiteit St. Gallen, Nova School of Business and Economics en RSM.

 • Kosten

  € 15,000 (excl. 21% VAT)

 • Taal

  Engels

 • Format

  Op locatie

De New Space Economy (nieuwe ruimte-economie) is de toenemende commercialisering van ruimteverkenning. Particuliere investeerders, bedrijven en startups investeren en dragen bij aan de verkenning van de ruimte. Deze volgende generatie in de ruimtevaarttechnologie zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van wereldwijd internet, het bestrijden van klimaatverandering en de mens naar Mars brengen.  

Om zulke ambitieuze doelen te bereiken, heeft de industrie talent nodig met uiteenlopende vaardigheden en verschillende achtergronden. De ruimte is de nieuwe economische grens. Een toenemend aantal ondernemers en ‘New Space’ bedrijven bouwen hun bedrijfsmodellen rond producten of diensten voor de ruimtevaart en andere markten. 

 

Curriculum

Het Engelstalige programma duurt zes maanden. Je leert in online sessies en drie klassikale modules, elk van vier of vijf dagen, in drie Europese landen. Elke module neemt gemiddeld 50-60 uur in beslag, inclusief de tijd die je in de klas doorbrengt. Na de drie modules eindig je met het programma met een tweedaagse bootcamp in het European Space Research and Technology Centre in Noordwijk.

Je werkt ook aan een persoonlijk impactproject, dat je uitdaagt om je nieuwe kennis direct toe te passen en een echte en relevante impact te hebben op je bedrijf en functie. Voor je impactproject word je ondersteund door professionals en experts uit de industrie. 

De kick-off van het programma is online, gevolgd door verschillende online gastcolleges en coachingssessies. De module eindigt met de live week aan de University of St. Gallen. In deze eerste module ontdek je de wereld van de New Space Economy, leer je up- en downstream ‘space markets’, en focus je op de uitdagingen van het opschalen van je ruimtevaartonderneming en businessmodelinnovatie. Je ontmoet experts en collega's en bouwt een netwerk op in de nieuwe ruimtevaartindustrie.

In deze module zul je:  

 1. het nieuwe ruimtevaartsysteem en de nieuwste ontwikkelingen leren begrijpen bedrijfskritische concepten zoals ecosystemen, bedrijfsmodellen en strategisch management begrijpen en toepassen 
 2. het onderwerp, de visie en de uit te voeren stappen van je impactproject definiëren 
 3. inzichten uit bedrijfsmodellen toepassen op je eigen impactproject. 

Concentreer je op het demonstreren van de toepassing en de ontwikkeling van innovatiestrategieën in de ruimtevaartindustrie door middel van klassikale interactie, digitale ervaring en praktijkgericht leren. Deze module biedt een uitdagende kans om je vaardigheden en het stappenplan voor ondernemerschap op het gebied van ruimtevaart te verbeteren. Voordat je naar Portugal komt, neem je deel aan verschillende online gastcolleges en coachingssessies om je voor te bereiden op de live week.

In deze module zul je:  

 1. kansen in de ruimtevaartindustrie identificeren 
 2. innovatiestrategieën voor de ruimtevaart uitwerken 
 3. risico's en financieringsmogelijkheden voor de ruimtevaart begrijpen 
 4. de juiste vaardigheden ontwikkelen voor een bedrijf in de ruimtesector 
 5. je impactproject verder ontwikkelen en innovatiestrategieën toepassen op je idee. 

Focus op het opschalen van je bedrijf en de uitdagingen waarmee groeiende bedrijven worden geconfronteerd. De onderwerpen omvatten het inzetten van je innovatiestrategie – de rol van open innovatie, het ontwikkelen van een persoonlijke leiderschapsvisie voor je ruimtevaartonderneming, het opbouwen van allianties en partnerschappen in het ecosysteem van ruimtevaartinnovatie en het opschalen van je ruimtevaartonderneming. Deze module wordt aangeboden door Rotterdam School of Management, Erasmus Universityin Nederland.

In deze module zul je:  

 1. tools en inzichten uit innovatiemanagement toepassen op je bedrijf 
 2. je eigen leiderschap versterken om effectiever om te gaan met verschillende belanghebbenden in het ecosysteem van de ruimtevaart 
 3. een effectief bestuurssysteem voor je organisatie ontwikkelen. 

Klaar om uw bedrijf te lanceren in de nieuwe ruimtevaarteconomie?

Bezoek de Space for Business website, download de brochure en schrijf je in voor dit unieke programma in Europa.