Het financieren van je EMBA opleiding kan een uitdaging zijn. Hieronder staan financiële hulp mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn. We raden je ook aan om mogelijke financiële ondersteuning vanuit je land van verblijf te onderzoeken. 

EMBA beurzen: elk jaar biedt RSM in een paar gevallen financiële ondersteuning aan Executive MBA deelnemers. De informatie over RSM beurzen kan het hele jaar door worden herzien en aangepast. De beurzen worden aangeboden door het RSM Scholarship Awards Committee. Kandidaten die bedrijfssponsoring voor het EMBA-programma krijgen komen niet in aanmerking voor een beurs.

Belastingvoordelen en financiering: Nederlandse MBA studenten kunnen belastingvoordeel halen uit kosten voor studie en onderwijs. Dit geldt ook voor mensen die in Nederland belasting betalen volgens de 30 procent-regeling. Als je geen Nederlandse nationaliteit hebt, kun je ook nog onderzoek doen naar financiële ondersteuning uit andere landen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Je kunt contact opnemen met het RSM Executive MBA team als je vragen hebt en de antwoorden hier niet kunt vinden.

Voordelen voor je werkgever

Goed voor jou. Goed voor je bedrijf.

Als je organisatie in jouw talent investeert, is het ook een investering in de toekomst van de organisatie. Met de Executive MBA van RSM vergroot je je perspectieven op zaken en leer je  nieuwe kennis en begrip, betere leiderschapscompetenties en de inzichten, energie en inzet om anderen te inspireren – je maakt hiermee een ongekende impact op je bedrijf.

Ongeveer 40 procent van onze deeltijd Executive MBA studenten worden actief gesponsord door hun werkgevers – vooruitstrevende organisaties die begrijpen dat concurrentievoordeel en succes op lange termijn wordt gedreven door menselijk talent. 

Investering in de RSM Executive MBA levert een hele reeks voordelen voor je onderneming op.

Versnel je leiderschapsontwikkeling en vergroot je impact vanaf het begin

Onze Executive MBA versnelt de ontwikkeling van cruciale leiderschapscompetenties, hulpmiddelen, mindset en gedrag. Als veelbelovende bestuurder of manager word je ondergedompeld in een leerervaring die zowel transformationeel als op unieke wijze praktisch is. De deeltijdopleiding zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om theorie en concept direct naar de praktijk op je werkplek te vertalen. 
Nieuwe inzichten, ideeën en innovatieve benaderingen worden constant getest en toegepast op uw dagelijkse activiteiten, terwijl het In-Company Project je de kans geeft om nieuwe kennis te benutten om een echte uitdaging aan te gaan waarmee je bedrijf geconfronteerd wordt. 

Het resultaat? Impact! Even direct en tastbaar als baanbrekend vanaf dag één.

Maak deel uit van een wereldwijd netwerk van zakelijke excellentie

Als je kiest voor onze Executive MBA kan je organisatie gebruik maken van het hele RSM netwerk – een wereldwijd ecosysteem van best practices, unieke zakelijke inzichten, alumni en studenten, toponderzoek, vakkennis van docenten en een ongeëvenaard netwerk van vooraanstaande bedrijven, instituten en organisaties. Je maakt deel uit van een netwerk van excellentie met de unieke voordelen die alleen een gerenommeerde school in de voorhoede van bedrijfseducatie kan bieden.

Stimuleer loyaliteit, betrokkenheid en duurzaamheid

Investeren in talent  is ook een investering in loyaliteit aan en betrokkenheid bij je organisatie. We weten dat de meesten van onze Executive MBA studenten zich verbinden aan hun werkgevers door middel van loyaliteitsovereenkomsten die vier jaar na afronding van het programma kunnen duren. De meeste werkgevers melden zelfs binnen 17 maanden na de start volledig rendement op de investering in het programma dankzij de versnelde prestaties en impact van hun werknemers en de uitgebreide netwerkmogelijkheden die wij organisaties bieden. 
Er zijn vele manieren waarop werkgevers je kunnen steunen in het volgen van de RSM Executive MBA. Mentorschap, het In-Company Project of fiscaal aftrekbare sponsoring  door middel van financiering van het collegegeld en onkosten zijn maar een paar manieren waarop organisaties in hun bestuurders investeert.

Neem vandaag nog contact op met het RSM Executive MBA admissions team om meer te weten te komen over de voordelen voor jou en voor je bedrijf. 

Collegegeld

Collegegeld en bijkomende kosten

Het collegegeld voor het Executive MBA (EMBA) programma dat in 2022 van start gaat bedraagt €56,500. Voor velen is dit collegegeld fiscaal aftrekbaar tot einde 2021. De betalingen zijn zorgvuldig over drie kalenderjaren verspreid. Dit betekent dat je voor het programma van 2022 het collegegeld als volgt in drie termijnen gefactureerd krijgt: 

Bedrag  Type betaling Factuurdatum
€ 5,000* Toelatingskosten Registratiedeadline 
€ 13,500 1e betaaltermijn 17 december 2021 
€ 19,000 2e betaaltermijn  1 juli 2022
€ 19,000 3e betaaltermijn  10 januari 2023

* Let op: de eerste niet-restitueerbare toelatingskosten van €5,000 zijn vereist om je plaats in het programma veilig te stellen. Dit is verschuldigd op de datum van je registratiedeadline zoals vermeld in je offertebrief. .

De programmakosten dekken collegegeld, cursusmateriaal en essentiële EMBA-tekstboeken.  

  • Accommodatiekosten voor de twee internationale verblijven zijn inbegrepen in je programmakosten; elke deelnemer is echter verantwoordelijk voor het regelen van de reis van en naar de bestemming.
  • Het wordt deelnemers sterk aangeraden een eigen laptop te hebben. De kosten hiervan zijn niet inbegrepen in de programmakosten.

Kijk hieronder voor de opties voor Executive MBA beurzen en scholarships:

Elk jaar biedt RSM een beperkte hoeveelheid financiële ondersteuning aan Executive MBA deelnemers. Hoewel de RSM Scholarship Awards Committee elk verzoek van geval tot geval beoordeelt, baseren wij onze evaluatie op de financiële behoeften van een kandidaat, unieke of uitzonderlijke bedrijfservaring en voorgaande academische prestaties. De beurzen die op dit moment worden aangeboden zijn:
•    RSM Entrepreneur Award 
•    RSM Women in Business Award 
•    RSM Distinguished Expat in Business Award
•    RSM Distinguished Dutch in Business Award 
Voor meer informatie over mogelijkheden voor financiële ondersteuning kun je contact opnemen met Rudsel Maduro die graag de mogelijkheden met je bespreekt.

De meeste van onze studenten worden door hun bedrijf gesteund in de vorm van financiering of tijd. Daarom is het benaderen van je organisatie waarschijnlijk de eerste plaats om te beginnen. Wij hebben een voorbeeld business case die je kunt downloaden om je hierbij te helpen.

Download de business case

Je bent nooit klaar met leren. Daarom bieden wij afgestudeerden van RSM- en EUR-bachelor- en masteropleidingen een MBA Lifelong Learning Award  aan, waarbij je 10 procent korting krijgt op het collegegeld.

Toelatingseisen: 
Om in aanmerking te komen voor deze korting moet je:

  1. een afgeronde bachelor of master hebben van RSM of EUR
  2. je aanvraag voor je Executive MBA hebben afgerond en ingediend volgens het MBA toelatingsproces en de deadline voor de aanvraag
  3. de vereiste diploma(’s) en afschriften van de RSM/EUR bachelor of master programma’s bij de aanvraag voor de EMBA meesturen.

Selectieproces:

  1. Je hebt bewijs van afstuderen voor een bachelor of masterprogramma van RSM of EUR als onderdeel van het MBA toelatingsproces ingediend. Dit is gecontroleerd door het RSM MBA toelatingscomité (RSM MBA Admissions Committee).
  2. Je hebt een plaatsingsaanbod ontvangen voor het RSM Executive MBA programma dat in januari 2022  van start gaat.
  3. De korting zal worden verrekend met de laatste termijn van het collegegeld voor de Executive MBA.
  4. Kandidaten die in aanmerking komen voor deze korting hebben geen recht op andere beurzen die via RSM verkrijgbaar zijn.

Lendwise

Lendwise is een gespecialiseerde kredietverstrekker die zich toelegt op onderwijsfinanciering voor mensen die hun studies aan topuniversiteiten willen financieren.

Het doel van Lendwise is om toegang tot onderwijs mogelijk te maken via betaalbare en flexibele studieleningen met een vaste rente en zonder boetes voor vervroegde aflossing. De rentepercentages zijn gepersonaliseerd en afhankelijk van het algemene profiel van de aanvrager, met inbegrip van de toekomstige inkomensmogelijkheden, en de aanvraagprocedure verloopt volledig online.

Staatsburgers van het Verenigd Koninkrijk, de EU en Noord-Amerika komen in aanmerking voor een Lendwise-lening. Voor andere nationaliteiten zal Lendwise de aanvraag per geval bekijken.

Neem direct contact op met Lendwise om een lening aanvraag in te dienen of als u vragen heeft over Lendwise of een lening voor het studeren aan RSM.

Als je een plaats in ons MBA-programma wordt aangeboden, heeft dit, afhankelijk van het leenbedrag, gevolgen voor het betalingsschema van de MBA-termijnen. Als je geaccepteerd bent voor een Lendwise-lening, moeten kandidaten een bevestigingsbrief voor de lening aanvragen en een kopie naar ons mailen via finance@rsm.nl, die hierover verder contact met je zal opnemen. Kandidaten moeten hun toelatingskosten van € 5.000 betalen volgens de voorwaarden in de MBA-aanbiedingsbrief, aangezien dit niet wordt kwijtgescholden vanwege een eventuele Lendwise-leningsregeling.