Het financieren van je EMBA opleiding kan een uitdaging zijn. Hieronder staan financiële hulp mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn. We raden je ook aan om mogelijke financiële ondersteuning vanuit je land van verblijf te onderzoeken. 

EMBA beurzen: elk jaar biedt RSM in een paar gevallen financiële ondersteuning aan Executive MBA deelnemers. De informatie over RSM beurzen kan het hele jaar door worden herzien en aangepast. De beurzen worden aangeboden door het RSM Scholarship Awards Committee. Kandidaten die bedrijfssponsoring voor het EMBA-programma krijgen komen niet in aanmerking voor een beurs.

Belastingvoordelen en financiering: Nederlandse MBA studenten kunnen belastingvoordeel halen uit kosten voor studie en onderwijs. Dit geldt ook voor mensen die in Nederland belasting betalen volgens de 30 procent-regeling. Als je geen Nederlandse nationaliteit hebt, kun je ook nog onderzoek doen naar financiële ondersteuning uit andere landen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Je kunt contact opnemen met het RSM Executive MBA team als je vragen hebt en de antwoorden hier niet kunt vinden.

Kijk hieronder voor de opties voor Executive MBA beurzen en scholarships:

Elk jaar biedt RSM een beperkte hoeveelheid financiële ondersteuning aan Executive MBA deelnemers. Hoewel de RSM Scholarship Awards Committee elk verzoek van geval tot geval beoordeelt, baseren wij onze evaluatie op de financiële behoeften van een kandidaat, unieke of uitzonderlijke bedrijfservaring en voorgaande academische prestaties. De beurzen die op dit moment worden aangeboden zijn:
•    RSM Entrepreneur Award 
•    RSM Women in Business Award 
•    RSM Distinguished Expat in Business Award
•    RSM Distinguished Dutch in Business Award 
Voor meer informatie over mogelijkheden voor financiële ondersteuning kun je contact opnemen met Rudsel Maduro die graag de mogelijkheden met je bespreekt.

De meeste van onze studenten worden door hun bedrijf gesteund in de vorm van financiering of tijd. Daarom is het benaderen van je organisatie waarschijnlijk de eerste plaats om te beginnen. Wij hebben een voorbeeld business case die je kunt downloaden om je hierbij te helpen.

Download de business case

Je bent nooit klaar met leren. Daarom bieden wij afgestudeerden van RSM- en EUR-bachelor- en masteropleidingen een MBA Lifelong Learning Award  aan, waarbij je 10 procent korting krijgt op het collegegeld.

Toelatingseisen: 
Om in aanmerking te komen voor deze korting moet je:

  1. een afgeronde bachelor of master hebben van RSM of EUR
  2. je aanvraag voor je Executive MBA hebben afgerond en ingediend volgens het MBA toelatingsproces en de deadline voor de aanvraag
  3. de vereiste diploma(’s) en afschriften van de RSM/EUR bachelor of master programma’s bij de aanvraag voor de EMBA meesturen.

Selectieproces:

  1. Je hebt bewijs van afstuderen voor een bachelor of masterprogramma van RSM of EUR als onderdeel van het MBA toelatingsproces ingediend. Dit is gecontroleerd door het RSM MBA toelatingscomité (RSM MBA Admissions Committee).
  2. Je hebt een plaatsingsaanbod ontvangen voor het RSM Executive MBA programma dat in januari 2022  van start gaat.
  3. De korting zal worden verrekend met de laatste termijn van het collegegeld voor de Executive MBA.
  4. Kandidaten die in aanmerking komen voor deze korting hebben geen recht op andere beurzen die via RSM verkrijgbaar zijn.

Lendwise

Lendwise is een gespecialiseerde kredietverstrekker die zich toelegt op onderwijsfinanciering voor mensen die hun studies aan topuniversiteiten willen financieren.

Het doel van Lendwise is om toegang tot onderwijs mogelijk te maken via betaalbare en flexibele studieleningen met een vaste rente en zonder boetes voor vervroegde aflossing. De rentepercentages zijn gepersonaliseerd en afhankelijk van het algemene profiel van de aanvrager, met inbegrip van de toekomstige inkomensmogelijkheden, en de aanvraagprocedure verloopt volledig online.

Staatsburgers van het Verenigd Koninkrijk, de EU en Noord-Amerika komen in aanmerking voor een Lendwise-lening. Voor andere nationaliteiten zal Lendwise de aanvraag per geval bekijken.

Neem direct contact op met Lendwise om een lening aanvraag in te dienen of als u vragen heeft over Lendwise of een lening voor het studeren aan RSM.

Als je een plaats in ons MBA-programma wordt aangeboden, heeft dit, afhankelijk van het leenbedrag, gevolgen voor het betalingsschema van de MBA-termijnen. Als je geaccepteerd bent voor een Lendwise-lening, moeten kandidaten een bevestigingsbrief voor de lening aanvragen en een kopie naar ons mailen via finance@rsm.nl, die hierover verder contact met je zal opnemen. Kandidaten moeten hun toelatingskosten van € 5.000 betalen volgens de voorwaarden in de MBA-aanbiedingsbrief, aangezien dit niet wordt kwijtgescholden vanwege een eventuele Lendwise-leningsregeling.