Minor

Minor

In het eerste trimester van Bachelor 3 (trimester 7) kun je - buiten een internationale uitwisseling of een stage - ook kiezen om voor 15 EC een minor of andere keuzevakken te volgen op de Erasmus Universiteit of op een andere universiteit in Nederland. Binnen de Erasmus Universiteit kun je kiezen tussen verbredende en verdiepende minoren.

Verbredende minoren zijn keuzevakken waar je je kennis mee verbreedt. De onderwerpen zijn een aanvulling op de bestaande vakken in het curriculum. Je kunt verbredende minoren van RSM kiezen, maar ook van andere faculteiten. Het totale aanbod van minoren van alle faculteiten van de EUR, kun je vinden op www.eur.nl/onderwijs/minoren.

Verdiepende minoren zijn keuzevakken waar voorkennis juist belangrijk is, omdat er dieper op de stof wordt ingegaan. Verdiepende minoren kunnen alleen bij de eigen faculteit gevolgd worden. RSM biedt één verdiepende minor aan; de Minor Accounting Skills. Studenten geïnteresseerd in de postinitiële opleiding tot registeraccountant hebben de inhoud van deze minor nodig om toegelaten te worden tot de vervolgopleiding.

De educatieve minor Economie biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met het leraarschap. NB: de educatieve minor omvat in tegenstelling tot de overige minoren 30 ECLet op: voor deze minor gelden aangepaste toelatingseisen. Tevens geldt er een andere aanmeldperiode, namelijk van 1 tot en met 15 april 2020. 

Inschrijving

De minorperiode in collegejaar 2020-2021 loopt van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 6 november 2020. De inschrijfperiode voor de minoren loopt van 1 mei tot en met 31 mei 2020. Op de website www.eur.nl/onderwijs/minoren kun je meer informatie vinden over de minoren van RSM, andere minoren binnen de EUR en informatie over het volgen van een minor buiten de EUR. Ook is er een overzicht te vinden van de beschikbare minoren per programma en per faculteit.

Let op: je kunt je alleen voor een minor inschrijven als je op het moment van registratie minimaal 60 EC van het Bedrijfskunde programma hebt behaald.

Geïnteresseerd in een minor buiten de EUR?