Minor

Minor

In het eerste trimester van Bachelor 3 (trimester 7) kun je - buiten een internationale uitwisseling of een stage - ook kiezen om voor 15 EC een minor of andere keuzevakken te volgen op de Erasmus Universiteit of op een andere universiteit in Nederland. Binnen de Erasmus Universiteit kun je kiezen tussen verbredende en verdiepende minoren.

Verbredende minoren zijn keuzevakken waar je je kennis mee verbreedt. De onderwerpen zijn een aanvulling op de bestaande vakken in het curriculum. Je kunt verbredende minoren van RSM kiezen, maar ook van andere faculteiten. Het totale aanbod van minoren van alle faculteiten van de EUR, maar kun je vinden op www.eur.nl/minor.

Verdiepende minoren zijn keuzevakken waar voorkennis juist belangrijk is, omdat er dieper op de stof wordt ingegaan. Verdiepende minoren kunnen alleen bij de eigen faculteit gevolgd worden. RSM biedt één verdiepende minor aan; de Minor Accounting Skills. Studenten geïnteresseerd in de postinitiële opleiding tot registeraccountant hebben de inhoud van deze minor nodig om toegelaten te worden tot de vervolgopleiding.

De educatieve minor Economie biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met het leraarschap. NB: de educatieve minor omvat in tegenstelling tot de overige minoren 30 ECLet op: voor deze minor gelden aangepaste toelatingseisen. Tevens geldt er een andere aanmeldperiode, namelijk van 1 tot en met 15 april 2019. 

Inschrijving

De inschrijfperiode voor de minoren loopt voor collegejaar 2019-2020 van 1 mei tot en met 15 juli 2019. Meer informatie over de inschrijving is te vinden op www.eur.nl/minor.

De minorperiode in collegejaar 2019-2020 loopt van maandag 2 september tot en met vrijdag 8 november 2019.

Geïnteresseerd in een minor buiten de EUR?