Verantwoording afleggen; daar gaan jaarverslagen over. Steeds belangrijker is daarbij duurzaamheid en diversiteit, maar in hoeverre reflecteren deze verslagen de echte intenties en praktijken van bedrijven?

Op 31 mei 2022 organiseerde programma management van de MSc Parttime Master in Management het webinar Klimaat en het jaarverslag: wat zeggen de cijfers. In de Erasmus Studio kregen we bezoek van twee alumni en docent Dr Miriam Koning. Samen praatten we over hun ervaringen met dit onderwerp.

Bekijk het webinar

  • Bas van Bergeijk is adviseur in bedrijfswaarderingen. Hij ziet dat banken voor een financiering steeds vaker eisen stellen op het gebied van duurzaamheid. Hoewel regelgeving steeds dwingender wordt, ziet hij de grootste druk toch komen van consumenten.
  • Rick de Ruijter is een specialist op het gebied van het meten en rapporteren van de duurzaamheidsprestaties van bedrijven. Hij weet ook alles van de wetgeving die hiervoor nodig is en is bekend met hoe bedrijven hiermee omgaan.  
  • Dr Miriam Koning is assistent professor in Finance en Accounting en doet voornamelijk onderzoek op het gebied van financial reporting and disclosure regulation. Daarvoor werkte ze enkele jaren bij EY. 
Type
PMIM blog