• Tijdsduur

  4-6 maanden

 • Kosten

  €15.500 of €23.000

 • Taal

  Nederlands

 • Format

  Op locatie

Het voortbestaan van bedrijven hangt af van hun vermogen waarde te creëren. Grondige kennis van hoe u waarde kunt meten en beheren kan ervoor zorgen dat u een beslissende voorsprong heeft op uw concurrenten. Het Nederlandstalige programma Business Valuation van RSM Executive Education kan u daarbij helpen.

 

Neem deel aan de online informatiesessie

Student bedrijfswaardering

Leerdoelen

Tijdens het programma:

 • leert u vaardigheden en een grondige kennis van waardebepaling op theoretisch en praktisch vlak
 • leert u hoe u waardebepalingsvaardigheden kunt toepassen bij strategische, financiële en operationele beslissingen
 • ontwikkelt u waardebepalingsmodellen die u mee kunt nemen om in de praktijk te gebruiken
 • hebt u persoonlijk contact met internationale experts
 • kunt u ervoor kiezen het diploma voor Register Valuator te behalen
 • krijgt u nieuwe inzichten door het uitwisselen van praktijkervaringen met uw vakgenoten.

RSM heeft sinds de start van het eerste bedrijfswaarderingsprogramma in Nederland in 1995 de toon gezet. U krijgt les van een faculteit met kennis en ervaring van wereldklasse.

 

Programmaopzet

Alle modules in de cursus zijn praktijkgericht en zeer interactief. Volg vier workshops van vier dagen en ontvang het RSM-diploma Advanced Business Valuation. Er is een optioneel traject met twee extra modules van vier dagen voor de titel Register Valuator. Om die titel te behalen, dient u:

 • Twee extra modules van vier dagen te voltooien
 • Een schriftelijk examen aan het einde van module 6 te voltooien
 • De NiRV assessment succesvol te voltooien

Deelnemers kunnen minimaal 6 maanden na afronden van de opleiding Business Valuation deelnemen aan het assessment. Het waarderingsrapport waarover assessment wordt afgenomen, dient een ander rapport te zijn daarmee examen is gedaan en dient uit de eigen praktijk te komen. Tevens wordt binnen het assessment meer aandacht besteed aan de Gedrags- en Beroepsregels en praktijk-casussen.

Voor wie

Kijk waar andere deelnemers vandaan komen

U hebt baat bij het programma als:

 

u ervaring hebt met bedrijfsfinanciën

als u zich bezig houdt met business control of financiële dienstverlening

u een diploma economie of management heeft.

Docenten

Bekijk welke docenten dit programma leiden:

Het Business Valuation programma staat onder leiding van prof. Marc Goedhart.

 

Prof. Marc Goedhart

Marc Goedhart leidt het RSM Diploma Programma in Advanced Business Valuation. Hij is hoogleraar bedrijfswaardering bij RSM en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren van bedrijven in Europa en Azië over bedrijfsfinanciering en waarderingskwesties bij McKinsey & Company. Hij is een van de leiders van de Strategie & Corporate Finance-praktijk van McKinsey in de Benelux en is co-auteur van Valuation: Measuring and Managing the Valuation of Companies. Hij zit bij de redactie van het kwartaalblad McKinsey on Finance, en heeft uitgebreid gepubliceerd in de McKinsey Quarterly en academische tijdschriften. Marc levert regelmatig bijdragen aan cursussen in financiën aan academische instellingen in Europa.

Prof. Marc Goedhart

Het RV-traject wordt begeleid door:

Thomas Notenboom

Thomas is partner-aandeelhouder van Mazars en geeft leiding aan de Financial Advisory Services praktijk. Hij heeft 30 jaar als onafhankelijke deskundige voor rechtbanken, bindend adviseur bij aandeelhoudersgeschillen en partijdeskundige voor waarderingen, schadeberekeningen en financiële geschillen. Thomas heeft ruime ervaring als docent voor het VERA, het SRA, RSM, en Nyenrode.

Thomas Notenboom

Eric Vermeulen

Eric is fiscaal partner bij AKD, en werkzaam in de fiscale vakgroep. Hij maakt tevens deel uit van de kennisgroepen Mergers & Acquisitions en Managementparticipaties. Eric adviseert met name over onderwerpen als internationale herstructureringen, fusies, overnames, Management Buy Out’s, voorkomen lucratief belang, Box 2-problematiek en werknemersparticipaties. Sinds 2002 is Eric docent aan RSM.

Eric Vermeulen

Luc Defaix

Luc Defaix is sinds 1992 advocaat en sinds 2016 werkzaam bij Pels Rijcken. Luc heeft een trackrecord op het gebied van (multi-)nationale fusies en overnames. Hij adviseert met regelmaat over joint ventures, aandeelhoudersovereenkomsten en (management)participaties. Luc doceert regelmatig over corporate-governance-vraagstukken, business development, alsmede onderhandelingsstrategieën.

Luc Defaix

Meer informatie

Intake

U leert zowel van andere deelnemers als van docenten. Om een diverse groep van hoge kwaliteit te garanderen, wordt iedereen die zich inschrijft uitgenodigd voor een kort intake gesprek. Zo kunnen wij garanderen dat het programma geschikt is voor u.

Om deel te kunnen nemen aan het Diploma Programme in Advanced Business Valuation verwachten wij dat u minimaal een master in finance of accounting of een vergelijkbare achtergrond heeft. Voorbeelden hiervan zijn een MBA of een master in business of business economics, met een ruime hoeveelheid finance of accounting credits; of meer dan twee jaar professionele ervaring in finance, accounting of M&A.

Intake

Startdata

RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation
18 - 21 September 2023
6 - 9 november 2023
4 - 7 december 2023
22 - 25 januari 2024

Register Valuator track
11 - 14 maart 2024
15 - 17 April 2024

Startdata

Kosten met Register Valuator track

€ 23.000 (excl. 21% BTW) voor het RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation met Register Valuator track, inclusief lesmateriaal, lunches en snacks. De kosten zijn exclusief accommodatie en de kosten voor de NiRV assessment. De NiRV assessment neemt plaats na de laatste module en kost € 1.500.

Kosten met Register Value Track

Kosten zonder Register Valuator Track

€ 15.500 (excl. 21% BTW) voor het RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation, inclusief lesmateriaal, lunches en snacks. De kosten zijn exclusief accommodatie.

 

Kosten

Locatie

Het programma vindt plaats in het Bayle gebouw op Campus Woudestein van Erasmus University Rotterdam.

[Translate to Dutch:] Bayle building on the Woudestein Campus

Hotel accommodatie

We raden het Novotel Rotterdam Brainpark Hotel aan, verbonden aan de universiteit en op minder dan vijf minuten loopafstand van campus. Deelnemers profiteren van speciale tarieven.

[Translate to Dutch:] Novotel Rotterdam Brainpark Hotel

Manjeet Kaur

Programma adviseur

Ik help u graag bij het bereiken van uw professionele doelen. Neem contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken naar de volgende stap om uw persoonlijke groei te realiseren.