RSM Bedrijfswaardering (Business Valuation)

Nederlandstalig programma

Het voortbestaan van bedrijven hangt af van hun vermogen waarde te creëren. Grondige kennis van hoe u waarde kunt meten en beheren kan ervoor zorgen dat u een beslissende voorsprong heeft op uw concurrenten. Het Nederlandstalige programma Business Valuation van RSM Executive Education kan u daarbij helpen.

Read more

Programmaopzet

Alle modules in de cursus zijn praktijkgericht en zeer interactief. Volg vier workshops van vier dagen en ontvang het RSM-diploma Advanced Business Valuation. Er is een optioneel traject met twee extra modules van vier dagen voor de titel Register Valuator. Om die titel te behalen, dient u:

 • Twee extra modules van vier dagen te voltooien
 • Een schriftelijk examen aan het einde van module 6 te voltooien
 • De NiRV assessment succesvol te voltooien

Voor kandidaten die ná 1-1-2021 starten met de opleiding Business Valuation geldt dat zij aan het assessment kunnen deelnemen minimaal 6 maanden na afronden van de opleiding Business Valuation. Het waarderingsrapport waarover assessment wordt afgenomen, dient een ander rapport te zijn daarmee examen is gedaan en dient uit de eigen praktijk te komen. Tevens wordt binnen het assessment meer aandacht besteed aan de Gedrags- en Beroepsregels en praktijk-casussen.

Belangrijkste voordelen

RSM heeft sinds de start van het eerste bedrijfswaarderingsprogramma in Nederland in 1995 de toon gezet. U krijgt les van een faculteit met kennis en ervaring van wereldklasse.

Tijdens het programma:

 • leert u vaardigheden en een grondige kennis van waardebepaling op theoretisch en praktisch vlak

 • leert u hoe u waardebepalingsvaardigheden kunt toepassen bij strategische, financiële en operationele beslissingen

 • ontwikkelt u waardebepalingsmodellen die u mee kunt nemen om in de praktijk te gebruiken

 • hebt u persoonlijk contact met internationale experts

 • kunt u ervoor kiezen het diploma voor Register Valuator te behalen

 • krijgt u nieuwe inzichten door het uitwisselen van praktijkervaringen met uw vakgenoten.

 • U hebt baat bij het programma als u ervaring hebt met bedrijfsfinanciën en expert op het gebied van bedrijfswaardering, waardebepaling en waardecreatie wilt worden. De meeste deelnemers houden zich bezig met business control of financiële dienstverlening en hebben een diploma economie of management.

 • Het Business Valuation programma staat onder leiding van prof. Marc Goedhart.

  Prof. Marc Goedhart
  Marc Goedhart leidt het RSM Diploma Programma in Advanced Business Valuation. Hij is hoogleraar bedrijfswaardering bij RSM en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren van bedrijven in Europa en Azië over bedrijfsfinanciering en waarderingskwesties bij McKinsey & Company. Hij is een van de leiders van de Strategie & Corporate Finance-praktijk van McKinsey in de Benelux en is co-auteur van Valuation: Measuring and Managing the Valuation of Companies. Hij zit bij de redactie van het kwartaalblad McKinsey on Finance, en heeft uitgebreid gepubliceerd in de McKinsey Quarterly en academische tijdschriften. Marc levert regelmatig bijdragen aan cursussen in financiën aan academische instellingen in Europa.

  Het RV-traject wordt begeleid door:

  Thomas Notenboom
  Thomas is partner-aandeelhouder van Mazars en geeft leiding aan de Financial Advisory Services praktijk. Hij heeft 30 jaar als onafhankelijke deskundige voor rechtbanken, bindend adviseur bij aandeelhoudersgeschillen en partijdeskundige voor waarderingen, schadeberekeningen en financiële geschillen. Thomas heeft ruime ervaring als docent voor het VERA, het SRA, RSM, en Nyenrode.

  Eric Vermeulen
  Eric is fiscaal partner bij AKD, en werkzaam in de fiscale vakgroep. Hij maakt tevens deel uit van de kennisgroepen Mergers & Acquisitions en Managementparticipaties. Eric adviseert met name over onderwerpen als internationale herstructureringen, fusies, overnames, Management Buy Out’s, voorkomen lucratief belang, Box 2-problematiek en werknemersparticipaties. Sinds 2002 is Eric docent aan RSM.

  Luc Defaix
  Luc Defaix is sinds 1992 advocaat en sinds 2016 werkzaam bij Pels Rijcken. Luc heeft een trackrecord op het gebied van (multi-)nationale fusies en overnames. Hij adviseert met regelmaat over joint ventures, aandeelhoudersovereenkomsten en (management)participaties. Luc doceert regelmatig over corporate-governance-vraagstukken, business development, alsmede onderhandelingsstrategieën.

 • Intake

  U leert zowel van andere deelnemers als van docenten. Om een diverse groep van hoge kwaliteit te garanderen, wordt iedereen die zich inschrijft uitgenodigd voor een kort intake gesprek. Zo kunnen wij garanderen dat het programma geschikt is voor u.

  Om deel te kunnen nemen aan het Diploma Programme in Advanced Business Valuation verwachten wij dat u minimaal een master in finance of accounting of een vergelijkbare achtergrond heeft. Voorbeelden hiervan zijn een MBA of een master in business of business economics, met een ruime hoeveelheid finance of accounting credits; of meer dan twee jaar professionele ervaring in finance, accounting of M&A.

  Data

  RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation
  19 - 22 September 2022
  7 - 10 November 2022
  5 - 8 December 2022
  9 - 12 January 2023

  Register Valuator track
  6 - 10 March 2023
  10 - 13 April 2023

   > Apply now

  Kosten

  RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation
  € 15.500 (excl. 21% BTW) voor het RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation, inclusief lesmateriaal, lunches en snacks. De kosten zijn exclusief accommodatie.

  RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation with Register Valuator track
  € 23.000 (excl. 21% BTW) voor het RSM Diploma Programme in Advanced Business Valuation met Register Valuator track, inclusief lesmateriaal, lunches en snacks. De kosten zijn exclusief accommodatie en de kosten voor de NiRV assessment. De NiRV assessment neemt plaats na de laatste module en kost € 1.500.

 • Meld u aan voor het RSM Diploma Programma in Advanced Business Valuation. Op uw aanmeldingsformulier geeft u aan met de notatie 'Yes', of u ook de twee modules van het Register Valuator track wenst te volgen.