Diploma Programma in Management (RSM Diploma Programme in General Management)

Diploma Programma in Management (RSM Diploma Programme in General Management)

Een snel traject voor jonge professionals die voor het eerst de rol van manager of supervisor gaan vervullen. Leer de technieken en competenties die je nodig hebt om soepel en effectief leiding te geven aan je team.

Jouw persoonlijke management ontwikkelingstraject

Als je voor het eerst de functie van manager of supervisor gaat vervullen, heb je technieken en competenties nodig om op soepele en effectieve wijze leiding te geven aan je team. Je moet ook leren omgaan met druk van je leidinggevende en teamleden. De vaardigheden die je tijdens je studie hebt geleerd zijn in deze fase van je carrière niet genoeg. Het RSM-diploma in algemeen management geeft je een zorgvuldig ontworpen opstap waarmee je je managementvaardigheden in effectief en situationeel leiderschap kunt vergroten, zodat je kunt uitblinken in je nieuwe functie als leider.

Je kunt deze Engelstalige managementsopleiding in één of twee jaar afronden. Je stemt de modules en inhoud af op je persoonlijke en professionele voorkeuren. De driedaagse modules vinden plaats in Rotterdam.

Er is een groot aantal leermethoden. Vooraf aan de workshops neem je lesmateriaal door, volg je online werkgroepen en maak je oefeningen. Je leert ook van je vakgenoten in sessies die door onze topdocenten op de universiteit worden georganiseerd. Je krijgt officieel cijfer voor elke module en voor je interne onderzoeksproject bij je bedrijf.

Je ontvangt je RSM General Management Diploma wanneer je vier modules hebt voltooid. Je kunt kiezen uit de volgende modules om kennis en managementvaardigheden op te doen, zodat je kunt uitblinken in je nieuwe functie als leider: Team Leadership (verplicht), Finance for Non-Financial Managers and Foundations of Strategy.

Leerdoelen

Na deze opleiding kun je:

  • je ontwikkeling als nieuwe manager versnellen aan de hand van nieuwe kennis en vaardigheden
  • effectiever communiceren met iedereen binnen je organisatie
  • je team richting een gedeeld doel sturen
  • de interne en externe belanghebbenden beter op elkaar afstemmen
  • de essentiële managements- en leiderschapscompetenties begrijpen en praktische hulpmiddelen gebruiken voor voortdurend succes
  • academische beargumentering gebruiken bij je dagelijkse werkzaamheden
  • beslissingen en handelingen op persoonlijk en professioneel vlak met meer zelfvertrouwen uitvoeren.