Een universitaire opleiding starten is een grote stap, zowel voor toekomstige studenten als voor hun ouders. Bij RSM begrijpen we hoe belangrijk het is om goedgeïnformeerde keuzes te maken voor de toekomst van je kind. Hier vind je handige informatie over onze internationale reputatie, de waarde van de studie International Business Administration (IBA) bij RSM en over het leven in Rotterdam. Zo helpen wij je kind met de juiste studiekeuze. 

Als je andere vragen hebt, kun je ons contactformulier invullen. We helpen je graag verder.

De IBA-ervaring bij RSM

IBA is een driejarig bachelor of science programma dat volledig in het Engels wordt gegeven. Door een mix van onderzoek en praktijkgericht leren op verschillende gebieden zoals sales, marketing en finance, is het curriculum ontworpen om student klaar te maken voor succes in het internationale bedrijfsleven. Met studenten uit meer dan 80 verschillende landen kan uw kind waardevolle ervaringen opdoen in een internationale omgeving.  

 • Aanmeldingsdeadline

  15 januari

 • Formaat

  Full-time | 3 jaar

 • Kosten

  €2,530 (EEA) | €11,600 (non-EEA)

 • Taal

  Engels

Curriculum

In de eerste twee jaar volgen studenten een vast curriculum voor een solide basis. Het derde jaar is flexibel, met opties zoals een internationale uitwisseling, stage of een minor keuzevak in de eerste helft. In de tweede helft van het derde jaar kiezen studenten een van de zes studierichtingen kiezen en starten ze met hun bachelor scriptie. Erasmus Universiteit Rotterdam hanteert een bindend studieadvies (BSA)-systeem voor al haar bacheloropleidingen, wat betekent dat IBA-studenten al hun eerstejaarsvakken tijdens hun eerste jaar successvol moeten afronden om door te kunnen gaan naar het tweede jaar. Zie het IBA curriculum voor meer informatie. 

Kosten

RSM heeft als publiek gefinancierde instelling het jaarlijkse IBA-collegegeld vastgesteld voor het studiejaar 2024-2025 op €2,530 voor EU/EEA studenten. 

Na afstuderen

Na het afstuderen kan uw kind veel verschillende kanten op.

Na het afstuderen kan uw kind veel verschillende kanten op. Meer dan de helft van onze IBA-afgestudeerden kiest ervoor om direct na af te studeren hun studie aan RSM voort te zetten door deel te nemen aan een van onze 12-18 maanden durende gespecialiseerde masterprogramma’s

Veel van onze afgestudeerden vinden snel werk bij multinationale bedrijven, soms zelf voor het afstuderen, dankzij opgebouwde relaties tijdens stages en andere netwerkervaringen bij RSM. De Career Center biedt ondersteuning in het opdoen van relevante ervaringen, onder andere door middel van persoonlijke carrièreadvies, workshops voor CV en sollicitatiebrieven, en netwerkmogelijkheden met internationale bedrijven. 

Een kwart van de IBA-afgestudeerden neemt na hun studie een tussenjaar om te reizen of om meer ervaringen op te doen via stages, uitwisselingen, een bestuursjaar of andere persoonlijke projecten. 

Wonen in Rotterdam

Multiculturele stad

Rotterdam is een levendige metropoolstad met 600,000 inwoners en ongeveer 170 nationaliteiten. Er zijn verschillende evenementen op het gebied van kunst, cultuur, muziek en amusement. Als grootste commerciële haven van Europa is het ook een geweldige stad voor business-studenten.

Gemakkelijk transport 

De meeste (studenten)woningen in Rotterdam zijn binnen 20 minuten fietsen van de RSM-campus. De stad heeft uitstekende verbindingen met de rest van Nederland en andere Europese landen. Een sneltrein van Rotterdam naar Amsterdam Airport Schiphol duurt bijvoorbeeld 25 minuten en een rechtstreekse trein van Rotterdam naar Parijs duurt slechts 2 uur en 40 minuten.

Levendige campus

RSM bevindt zich op campus Woudestein, samen met zes andere scholen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Deze gemeenschap biedt studenten gemakkelijke toegang tot diverse voorzieningen, zoals foodcourts, een supermarkt, een fietsenmaker en een kapper. Bovendien zijn campusfaciliteiten zoals de bibliotheek en het sportcentrum toegankelijk voor alle studenten.